Tot ce se poate. Daca ajungi la granita Romaniei vei putea intra in tara.
Pentru a fi sigur ca nu vei avea probleme la plecare sau pe parcurs ar fi bine sa obtii un titlu de calatorie, il poti obtine de la orice reprezentanta diplomatica (Ambasada ori Consulat) a Romaniei din tara unde te afli.
Chestia este că sunt la 900 de ambasada.
Si cine-i de vina? Trebuia sa te asiguri ca macar un act de identitate este valabil.
Daca ai actele expirate doar de cateva zile, atunci te lasa sa treci peste toate granitele din UE, daca invoci ca vii sa-l preschimbi.
Daca actele ti-au expirat mai demult, atunci poti fi si retinut ca suspect pana ce "te spala" cei de la ambasada.
(1) La intoarcerea pe teritoriul Romaniei, cetatenii romani au obligatia sa prezinte organelor politiei de frontiera documentele de calatorie in strainatate valabile, emise de autoritatile competente romane din tara sau din strainatate.
(2) Organele politiei de frontiera pot permite intrarea pe teritoriul Romaniei a cetateanului roman care se legitimeaza cu un document de calatorie emis de autoritatile competente romane, a carui valabilitate a incetat, numai dupa efectuarea verificarilor corespunzatoare in evidentele specifice, cu privire la identitatea si cetatenia titularului. In acest caz durata verificarilor efectuate nu poate depasi 24 de ore din momentul prezentarii solicitantului in punctul de trecere a frontierei.
https://forum.softpedia.com/topic/864517-buletin-expirat-pot-intra-in-tara/
Normal ar fi să pot intra deoarece sunt cetățean roman. dacă as fi sărac și nu as avea posibilitate de foaie de drum, ce ar face m-ar lasă in alta țară,? E banal!
Nu cred ca nu te lasa mai ales ca vi din ue nu pleci in ue, eu nu am fost controlat la vama cand am intrat in Romania pentru ca veneam din Germania, am fost in Spania, Germania dar nu mi au cerut buletinul cand am revenit in Romania, pentru ca tu vi nu pleci, intelegi ideea?
E o tampenie legea din ro, daca eu stau in Germania de unde sa am contract in Romania incat sa imi fac buletin?, nu are sens iar cetatenia o ai in 8 anii de zile, nu inteleg cum fac milioanele de romanii plecati, toti au un contract de casa?
Cand am venit din Germania nu am fost controlati la vama nici nu a urcat nimeni sa ne controleze buletinele
Vei putea vneni acasa, dar posibil sa plăteşti amenda sau sa te deporteze si sa nu te poti duce ceva timp in acea țară.
(Aşa e legea la noi in Moldova, daca vii de la ruşi. Trebuie doar 3 luni sa stai la Rusia si 3 luni acasa, daca stai mai mult la Rusia si mai putin acasa, te deporteaza pe 3 -5 ani. Nu stiu la voi cum e.)