Da, e ilegala instalarea camerelor de supraveghere in toalete.
Conform deciziei nr. 2/2012 "privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video", art. 5, subpunctul 4 :
"(4) Este interzisa prelucrarea datelor cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video in spatii in care se impune asigurarea intimitatii persoanelor, cum ar fi: cabine de proba, vestiare, cabine de dus, toalete si alte locatii similare."
Camerele de supraveghere se pot instala in HOLUL wc-urilor, dar nu si in cabina wc-ului.
In ce priveste la locul de munca, fiecare propietar de business are dreptul sa instaleze cate camere de supraveghere doreste, ca-i afacearea lui, nefiind nimic privat sau ilegal in acest lucru, mai ales ca te duci sa muncesti acolo, nu sa te dezbraci nud si sa faci altele.
In strainatate, aceste camere de supraveghere sunt peste tot, pe holuri, in lifturi, n bucatariile companiilor cat si birouri. Am lucrat in corporatii mari de finante si toti aveam asa ceva, desii nu lucram cu bani pe mana sau cu alte materiale pe care le-am si putut fura.
"la locul de munca" NU e ilegal, chiar stiu angajatori care puneau o camera fake, ca angajatii sa se simta supravegheati
https://www.emag.ro/search/camera+falsa
crucialmelody întreabă:
Lrs2015 întreabă:
Lacatusw2005 întreabă: