Salut,
Iti scriu din perspectiva unui posesor al unui astfel de loc.
Doar sa clarific ceva: cei cu grad de handicap nu sunt doar cei identificati astfel fizic. O boala care nu e la vedere te poate incadra la un astfel de handicap.
Iti pun si de ce...sa spunem ca suferi de insuficienta renala, faci dializa. Nu e ceva ce se observa, dar esti cu grad de handicap pentru ca asta e legea. Si el are dreptul la un loc, chiar daca te intalnesti cu el pe strada si ti se pare normal. Asta fiind o paranteza ca uneoriaparentele nu sunt cum par.
Revenind la ce ai intrebat tu: persoana in cauza trebuie sa mearga la primarie sau la institutia care se ocupa de asa ceva (Bucuresti exista ADP). Acolo face cerere de identificare a locurilor de parcare de resedinta langa care locuieste. Daca exista loc de parcare, va face cerere de atribuire pentru unul. Procedura nu e grea, dar e consumatoare de timp. Va trebui sa faca dovada incadrarii in gradul de handicap.
Actul de identitate, cererile care se gasesc la institutie, dovada ca e persoana cu dizabilitati vor fi depuse acolo. Apoi va trebui sa astepte. aici gasesti despre drepturile persoanelor cu handicap https://lege5.ro/......u-handicap
Cum nu ai spus orasul, nu iti pot oferi un raspuns strict pe locatia ta.
Multumesc pentru raspuns, daca nu cer prea mult lasati-mi un mesaj privat cu acele documente care trebuiesc anexate la dosar pentru obtinerea locului de parcare, ma intereseaza si gradual cm se obtine un certificat de handicap de asemenea. pe de alta parte am citit atat aceasta lege 448 cat si normele metodologice de aplicare a acestei legi si nu se stipuleaza exact negru pe alb care sunt documentele necesare, de aceea apelez la dv. multumesc
Documentele sunt diferite in functie de oras, administratie. Nu as putea decat sa iti spun urmatoarele: cererile le ia de la cei care administrateaza parcarile, spatiul public. El trebuie sa mearga cu actul de identitate original si copie, documentul care il incadreaza in gradul de handicap, original si copie.
Uite aici documentele pentru sectorul 1 si te poti inspira. E posibil sa fie la fel, dar e mai bine sa sune si sa intrebe exact documentele, ca sa nu faca mai multe drumuri.
Cererea de închiriere;
- Actul de identitate (buletin) original și copie;
- Certificat înmatriculare al autoturismului cu ITP la zi, original și copie;
- Certificat de comodat (dacă este cazul) original și copie;
- Contract leasing (dacă este cazul) original și copie;
- Certificat de încadrare în Grad de handicap (dacă este cazul) original și copie;