| IonVasileCatalin98 a întrebat:

Salut grup! Daca recunosc un copil la naștere acesta fiind trecut pe numele meu si am dubii in privinta paternitatii, pot face un test ADN in termeni legali cu sau fara acordul mamei? Mulțumesc

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face acest test ADN doar daca si mama este de acord.
Daca nu este de acord este necesar sa introduci o actiune in tagada paternitatii si sa soliciti instantei de judecata sa accepte acest test ca proba si abia dupa ce instanta dispune testul acesta se poate face si fara acordul mamei.

| IonVasileCatalin98 explică (pentru Ioandelasal):

Multumes. Deci fara acordul mamei nu se poate face acest test, noi nefiind căsătoriți?

Dar daca suntem separati fara a fii casatoriti, voi avea drepturi asupra copilului? Luat in vacante sau vizite saptamanale?

| Ioandelasal a răspuns (pentru IonVasileCatalin98):

Ti-am spus foarte clar ca nu.

| Ioandelasal a răspuns (pentru IonVasileCatalin98):

Da, vei avea drept de vizitare, de asemenea si obligatia de a contribui la intretinere (pensie alimentara).

Mulțumesc

| darrio2007 a răspuns:

De ce l-ai recunoscut daca ai aceste dubii? Nu te inteleg. Ai primit raspunsul bun de la Ioandelasal.

| IonVasileCatalin98 explică (pentru darrio2007):

Am intrebat preventiv. Nu l-am recunoscut încă. Dar nu sunt sigur dacă eu sunt sau nu tatal copilului. De aceea am intrebat daca il recunosc, dupa naștere am dreptul la un test ADN sau nu. Mulțumesc

| darrio2007 a răspuns (pentru IonVasileCatalin98):

Ti s-a raspuns in ce conditii ai dreptul la testul ADN.