Daca esti prins o sa fii amendat pentru ca nu poti prezenta permisul de conducere, cu amenda de la 6 la 8 puncte-amenda (in prezent de la 870 lei la 1.160 lei), conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 101.(1)Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra să documentele prevăzute la art. 35 alin. (2);"
Si ar fi trebuit sa stii asta!
Felicitari! Te arde asa de tare ca nu poti sa mai astepti vreo saptamana-doua pana iti vine permisul ala?
Amendă pentru că nu poți prezenta permisul, dovada este inutilă.
Dacă știi la fel și regulile de circulație sper să-ți ia repejor înapoi permisul...
Daca ai ghinion un dosar penal.
daca ai noroc o amenda pentru ca nu ai actele la tine.
in orice situatie un inceput prost in ale soferiei
Adica cum daca am ghinion, se poate sa nu fiu in baza de date daca am promovat ieri?
Se poate, cine stie cand si cum se baga datele...
cred ca poti rezista inca vreo 3 zile... parca merita asteptarea decat un dosar penal.
Dosar penal. Conducere fara permis/dovada.
Asteapta ca nu se intampla nimic daca nu conduci cateva zile pana vei obtine dovada.
Pai am foaia cum ca am fost Admis, poate sa imi faca dosar penal?
Nu are nici o legatura foaia respectiva. Da, conform legii iti poate face dosar penal si anularea dreptului de a mai conduce. Practic nu vei mai putea obtine nici persmisul pe care "teoretic" l-ai castigat.