Conform Legii nr.295/2004, privind regimul armelor si munitiilor, republicata in 2011, armele de tip airsoft sunt incadrate la Anexa 1, lit.E si trebuie sa ai 18 ani, citez:
"(10) Armele si dispozitivele neletale prevazute in categoria E din anexa pot fi procurate in Romania de orice persoana care a implinit varsta de 18 ani."
Incalcarea acestei prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.001 lei la 5.000 lei si confiscarea armelor.
Eu mi-am cumparat pistolu de airsoft care venea echipat cu 100 bile proba si 3 rezerve CO2 si am mai cumparat 50 rezerveCO2 150lei si 8000 bile 0, 20g 50lei pistolul a costat 300lei.
1: nu mi-a cerut nici un act cum ca as fi major curieru
2:sunt o groaza de site care vad arme airsoft
Deci daca fac comanda pe site-ul acela nu trebuie sa dovedesc in niciun fel ca am peste 18 ani? Si ce pistol mi-ai recomanda sub 200 de lei? Eu as vrea sa il cumpar pe asta http://www.airsoft.ro/SRC-SR92--AEP--BLOWBACK--BLACK_3706 fiindca nu este scump. Nu am bani de unul mai bun ca nu imi dau parintii :(.
Trebuie sa ai peste 18 ani sau peste 14 dar sa ai acordul parintilor. Io asa stiu ca este.
FreddieM întreabă: