| DanySenpai a întrebat:

Imi poate spune cineva care este modul corect de procedare in aceasta situatie, nu vreau sa fac o fapta prosteasca si sa imi fac de unul singur probleme.

Sunt in clasa a XII-a si de aproape 3 ani indur jignirile si amenintarile unui coleg de clasa. (Astazi era nervos ca nu am vrut sa plec de la scoala cu o zi inainte) si toata ziua m-a amenintat ca ma baga in spital, pe langa multe altele. La finalul orelor, in timp ce asteptam autobuzul cu niste colegi, el impreuna cu alti doi m-au atacat din senin cu pumnii si picioarele, ceva la care ma asteptam, mai mult sau mai putin.

Mentionez ca toti cei de fata sunt majori.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti depune o plangere prealabila la politie, pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Daca ti-au ramas urme ale agresiunii trebuie sa mergi la medicul legist. De asemenea trebuie sa ai si martori.
Plangerea trebuie facuta in maximum 3 luni.
De asemenea poti sa-i reclami si la conducerea scolii.  

| DanySenpai explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc mult pentru răspunsul rapid!

2 răspunsuri:
| DrLolo a răspuns:

Du-te la politie si depune o plangere pana nu va fi prea tarziu