| SOAREIONUT123 a întrebat:

Salut, în decembrie am cumpărat de pe un site articole pirotehnice majoritatea legale iar unele nu, acum 2 luni au venit cei de la ipj sa le confiște ca este de pe un site care nu este legal, iar acum m-au chemat pe mine și restul care am cumpărat, în instanță în calitate de intimitat. De amendă știu, dar altceva? Știu ca pentru deținerea ilegală se dă o amendă. Precizez ca nu erau multe

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Probabil ca te-au trimis in judecata pentru infractiunea prevazuta de L.126/1995, rep. in 2014, citez:
"ART. 37
  Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
  a) orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;"
Ce pedeapsa o sa primesti depinde de instanta, probail ca o sa fie amenda penala.
Daca esti minor sub peste 14 ani o sa se ia impotriva ta o masura educativa neprivativa de libertate.

| SOAREIONUT123 explică (pentru Ioandelasal):

Cel mai probabil o amendă pentru că nu le-am cumpărat știind ca este ilegal site-ul, am aflat abia după ce le au confiscat

Plus de asta nu au venit cei de la politie erau 2 civili de la ipj cu o lista de unde au confiscat toate articolele pirotehnice cumpărate de pe acest site

| Ioandelasal a răspuns (pentru SOAREIONUT123):

Daca fapta era contraventie te amendau pe loc, nu era nevoie sa te trimita in judecata.Doar pentru infractiuni te trimit in judecata. Si nu conteaza ca n-ai stiut ca site-ul era ilegal, tot nu aveai dreptul sa cumperi articole pirotehnice ilegale.

| Ioandelasal a răspuns (pentru SOAREIONUT123):

Nu are importanta ca politistii erau in civil sau in uniforma, tot politisti sunt.

Da, asta am înțeles doar că l au găsit pe cel de unde am luat și acum ne au chemat pe toți cei care am cumpărat