Poti incepe scoala de conducere cu maximum 3 luni anterioare varstei minime prevazute pentru obtinerea categoriei pe care o vrei.
Banuiesc ca este vorba de categoria B, asa ca se poate incepe la 17 ani si 9 luni si tu o poti incepe de acum.
Scoala de conducere o poti face oriunde in Romania, fara a avea domiciliul sau resedinta acolo, in schimb examinarea se poate sustine doar in judetul de domiciliu sau resedinta (flotant).
In orice caz este bine s-o faci acolo unde vei putea sustine examinarea, te va ajuta la proba practica.
Deci pot sustine proba teoretica dupa ce fac 18 ani fara a avea reședința acolo? Inca o intrebare, daca eu fac 18 ani in Decembrie iar cartea mea de identitate (buletinul) expira la anul in Decembrie, trebuie schimbat acum?
Nu poti!
Ti-am spus ca examinarea (ambele probe, teoretica si practica) se pot sustine doar in judetul de domiciliu sau de resedinta, dar ca este bine sa sustii proba practica acolo unde ai facut scoala de conducere, deoarece vei cunoaste cum se circula.
N-are importanta ca expira cartea de identitate anul viitor, dupa ce ai facut varsta de 18 ani (ai facut-o dupa 14 ani sau ai preschimbat-o), este valabila pana expira, asa ca nu trebuie preschimbata pana expira, bineinteles daca n-ai un alt motiv de preschimbare (schimbare nume si/sau prenume, schimbare domiciliu, furt, pierdere, etc).