| stefandaniela a întrebat:

Salut, în urma cu 2 ani am achiziționat un telefon de la Telekom la abonament, din anumite probleme nu am mai putut plăti abonamentul și mi-a venit de plată 3890 de lei în caz ca nu as plăti această sumă, ce consecințe ar fi?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ar fi consecinta ca vei plati mai mult decat suma respectiva, poate chiar dublu, la aceasta suma se vor adauga penalitatile de intarziere sau neplata, cheltuielile de judecata (inclusiv onorariul de avocat) si de executare silita.
De asemenea serviciul intrerupt si posibile greutati de a te mai abona la alt operator.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Executare silita, popriri pe venituri

| ChristianKalman a răspuns:

Salut! Următoarele:
-înscrierea în Preventel – este o bază de date a operatorilor de telefonie mobilă unde automat operatorul la care vrei să îți faci abonament vede că ești rău platnic și îți cere un depozit sau o garanție pentru noul abonament.
-dacă valoarea debitului depășeste 10.000 de lei poți fi executat silit, adică poți avea poprire pe salariu, bunurule scoase la licitație sau orice alte mijloace au la dispoziție executorii judecătorești.
-umblă vorba în "târg" că aceste baze de date se vor sincroniza, astfel încât în viitor cine nu plătește abonamentul la telefon nu va putea lua credite sau achiziționa alte servicii de acest tip.
-operatorii fac presiuni ca legea care permite furnizorilor de utilități să execute direct restanțierii să se aplice și la operatorii de telefonia mobilă, altfel dacă nu plăteși în viitor abonamentul la telefonul mobil sau fix vei fi executat silit.