| vlad210 a întrebat:

Salut, in urma cu 8-9 luni am fost prins de politie ca fumam marijuana. Am crezut ca am terminat, procurorul a zis ca scap doar cu un avertisment, dar acum am fost chemat la IML.Care este sa mi se faca analize de sange? Daca sunt facute, care ar putea fi consecintele in cazul in care se gaseste THC in sange?

4 răspunsuri:
| vangaelis a răspuns:

Daca iti face analizele pentru depistarea THC este posibil sa fi disparut pana acum. De regula continutul toxicologic din sange dupa consumarea drogurilor este prezenta in organism aproximativ mai mult sau mai putin de 6 luni. Daca se descopera in analizele toxicologice THC, esti pasibil de a primi avertisment, amenda. daca esti la prima abatere cert este ca vei lua maxim o amenda.
Consumul de droguri nu este ilegal. Ilegale sunt doar posesia, cumpararea lor. Cel putin asta prevede litera legii. Nu am gasit asta in Monitorul oficial. daca este cineva sa ma contrazica, il rog sa o faca, accept orice critica, eu personal nu am gasit asta.
In alta ordine de idei, daca in problema ta, este implicat DIICOT sa zicem ca nu e aia buna. dar in orice caz, daca este prima abatere de genu, nu patesti cine stie ce.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Prin analize se poate depista daca ai consumat in continuare droguri si poti fi pedepsit pentru cumpararea si detinerea pentru consum propriu.
Conform L.143/2000, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.4.(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amenda."

| Marius511 a răspuns:

Vor sa verifice poate dependenta daca s-a instalat

| Marius511 a răspuns:

Daca ti se fac analize medicale gratis nu pote fi decat bine.