| nomane123 a întrebat:

In urma cu cateva zile eram cu niste prieteni pe strada, ne vedeam de drumul nostru si dintr-o data um om ce parea bine ametit, ce era pe bicicleta, s-a dat jos de pe ea si a inceput sa ii de-a cu piciorul unui prieten, acel prieten a fugit langa mine si ala dupa el.
Eu l-am intrebat cu ce l-am deranjat, m-a injurat si a ridicat pumnul sa ma loveasca eu am reactionat rapid si i-am dat cu pumnul in fata(cuprinzand putin din gura si nasul), a cazut intins pe strada noi am incercat sa il ridicam, nu s-a ridicat, l-am tras de pe strada, iar apoi s-a ridicat, injurandu-ne in continuare, ii curgea sange din nas (cred), ne-am speriat si am fugit. El a mers la politie, iar acum mi-a spus un vecin ca a fost politia la el sa il intrebe daca stie ce s-a intamplat. Mentionez ca am 19 ani iar prietenii mei putin sub 18.
Ce as putea sa patesc? Pot demonstra sa sunt nevinovat? In afara de noi nu mai era nimeni pe strada, nimeni nu a mai vazut ce s-a intamplat.
Posibil sa platesc vreo amenda? Mentionaz ca nu stau prea bine cu banii... Dau funda pentru cel mai bun si rapid raspuns.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca vei fi descoperit si vor fi probe atunci poti fi acuzat si condamnat pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

| octav005 a răspuns:

Pai in cel mai rau caz, iti poate da o amenda.

| xShifT a răspuns:

Ai martori pe prietenii tai daca se ajunge la ceva exagerat, dar stai calm omul ala era beat, nici el nu stie ce a facut rolling on the floor.