Nu spui un element esential pentru un raspuns corect, respectiv la cine a fost stabilit domiciliul minorei dupa divort. Spune aceasta si o sa-ti dau un raspuns concret.
Domiciliul a fost stabilit la mama fetei. Consimtamantul il am pentru trei ani. Dupa, trebuie sa-l reinnoiesc.
Asa fiind este legal faptul ca mama ia alocatia.
Daca vrei ca tu sa obtii alocatia si obligarea mamei la intretinere (pensie alimentara) atunci trebuie s-o dai in judecata si sa soliciti stabilirea domiciliului la tine, dovedind ca minora sta cu tine de mult timp si mama nu a vrut-o si nici n-a contribuit cu nimic la cresterea si intretinerea ei.
Pot face o petitie online in acest caz? Catre procuror?
Ti-am spus ce trebuie sa faci, n-are nici o treaba procurorul pana tu nu obtii stabilirea domiciliului minorei la tine si obligarea fostei sotii la plata intretinerii si dreptul tau de a ridica alocatia de stat.
Toate acestea se obtin doar prin hotarare judecatoreasca, in urma unui proces civil.
"acum 2 ore | ivanhoe explică (pentru Ioandelasal):
Domiciliul a fost stabilit la mama fetei. Consimtamantul il am pentru trei ani. Dupa, trebuie sa-l reinnoiesc."
LOL, deci te legi de ea pentru pensie si alocatie, TE ZBOARA din drepturi... esti tare, si imi mai spui mie ca vezi doamne ai consimtamant
in plus nu stii nimic despre judecata, NU AI NICI O TREABA CU NICI UN PROCUROR, ala se ocupa NUMAI de cazuri penale
TREBUIE sa iti angajezi un avocat, sa o dai in judecata, sa astepti, etc.
moment in care ea o sa revoce consintamantul si o sa isi ia fata inapoi pana se termina judecata
sincer, SUCCES, o sa ai nevoie... MARE
Da, bravo! Atat timp cat fata a fost la ma-sa, am ajutat la cresterea si educatia copilului din toate punctele de vedere. Nu ti se pare normal ca acum, cand e la mine, sa participe si ea, asa cum am participat eu? Mai ales ca pentru ea i-am facut un mare bine ca a scapat de copil? Un copil care era amenintat zilnic ca va fi dat la casa de copii? LOL! Si da, am consimtamant, ceea ce imi ofera dreptul sa fiu cu fiica mea! Trei ani! Dupa aceea implineste 17 ani. Nu are cum sa-mi ia fata pentru ca aceasta din urma nici nu vrea sa mai auda de ea si are dreptul la aceasta varsta sa-si aleaga parintele la care va locui. Ca sa revoce consimtamantul trebuie sa invoce niste motive foarte puternice plus dovezi. Avantaj eu. Tocmai ma pregateam sa iti multumesc tie in mod special si lui sadrian46 pentru raspunsuri dar m-am razgandit in ceea ce priveste unul dintre voi.
Mi se pare FOARTE NORMAL CE SPUI TU
dar nu dpdv al justitiei care favorizeaza in marea majoritate a cazurilor, mama
iar cand sunt bagati avocatii pe felie atunci totul devine de rahat!
TOTUL
chiar ce spui tu, ca trebuie sa vina cu niste motive serioase, vine un avocat bun cu niste motive asa de serioase ca nici nu o sa iti vina sa crezi
in plus sincer, mi se rupe ca te-ai razgandit, ori nu ai inteles ce am spus eu, ori nu ai citit cu atentie, NU AM ZIS NICAIERI CA **NU** MI SE PARE NORMAL, ci am judecat respectiva femeie, iar cand o mama isi trimite fata sa traiasca cu tata, iar apoi incaseaza banii de alocatie, atunci femeia aia e cam de rahat, moment in care daca tu o pui sa plateasca V-A REACTIONA CU CE E MAI RAU
si te provoc sa imi dovedesti ca rationamentul meu nu e corect!
chiar tu mi-ai confirmat cu fata nu vrea sa mai auda de ea
Justitia favorizeaza in marea majoritate a cazurilor mamele care au copii in ingrijire, nu pe cele care ii alunga. Dupa cate stiu, ceea ce se intampla acum se numeste abandon de familie si este un caz penal de care se ocupa procurorul.
cred ca ori nu ai citit, ori nu ai inteles DELOC:
"iar cand sunt bagati avocatii pe felie atunci totul devine de rahat!
TOTUL"
si sari direct la abandon familial, care e cu totul altceva
hai sa iti dau un exemplu mic, de ce ar zice un avocat in cazul asta, dar retine ca eu NU sunt avocat, asa ca sunt la mici pitici ce poate face un avocat real
"am fost de acord ca fata mea sa locuiasca cu tatal pentru ca ii e mai bine in strainezia decat in rrominica, unde e saracie (nu avem sistem medical, nu avem politie, nu avem invatamant, in fiecare an se face alt experiment pe invatamant... ETC.), dar acum vad ca e foarte rau sa traiasca fara mama, asa ca m-am razgandit si imi vreau fata inapoi, iar tata o abuzeaza, am auzit de la cunostinte comune, chiar la nivelul ca a fortat-o sa spuna ca nu mai vrea sa aiba de a face cu mine"
CE ZICI, SUNA BINE?!?
si, INCA ODATA, eu NU sunt de partea mamei, ci de partea tatalui, si consider ca mama ar trebui sa plateasca alocatia SI PENSIA
insa sfatul meu e sa NU caute trozneala ca risca serios sa o incaseze, RAU
Am inteles ca esti de partea mea si de fapt tu incerci sa ma faci sa mai pun si raul in fata si ca toata treaba poate sa ia si o alta intorsatura, mai putin fericita.
La fel zic si eu ca nu ai citit sau nu ai inteles ca fata e mare si isi poate alege cu cine vrea sa locuiasca. Repet ca mama si fiica nu se suporta una pe alta. Iar daca mama va incerca treaba cu un avocat, atunci imi voi gasi eu 10 avocati care sa ma reprezinte intr-un eventual proces. Ce zici, nu suna mai bine?
dpdv al dreptatii, DA, SUNA FOARTE BINE!
dpdv al realismului, trebuie sa intelegi doua lucruri
2. e riscant, ORICAT DE PUTIN AR FI
1. alocatia si pensia din rrrominica sunt bani de mers la film o singura data in strainezia, adica sunt FOARTE putini, deci eu cred ca nu merita efortul si banii pe care o sa ii bagi in avocati, plus faptul ca pana reusesti sa castigi, fata s-ar putea sa fie majora
insa e viata ta, faci ce vrei, raspunsul final la intrebarea ta este:
cum pe cale amiabila (te intelegi cu mama fetei) nu cred ca se poate, atunci,
NUMAI dat in judecata, nu prea vad sau cred ca exista alta solutie!
succes
Nu poți modifica situația prin cerere la poliție.
Alocația o primește soția ta în ce bază? Ea nu o primește pe numele ei. Alocația i se cuvine copilului, mama doar o încasează.
Fiica ta după divorț. cui a fost dată în ingrijire de judecător, ție sau soției?
Dacă a fost dată soției, dtale ți s-a stabilit p pensie alimentară care trebuie să ajungă în posesia soției. Asta a decis un judecător, și poate fi schimbat numai la tribunal.
Acum spui că de un an, fiica este la tine.
Legal și omenește ar fi ca soția să nu dispună ea de alocația copilului și să o transmită dtale. Dar dacă nu o face, procedura prin care să o obligi pe mama să îi transmită acei bani fetiței este complicată, și se poate rezolva doar prin proces civil la tribunal. De asemenea, având în vedere că acum copilul se află în custodia dtale, tot prin proces civil ai putea obține de la mama contribuție la susținerea financiară a copilului. Dar este foarte greu ca dta să probezi o situație din altă țară, în fața unui tribunal din România. Unde locuiești? Dovada. Fetița este la tine, unde, acolo? Dovada? Dacă ai fi dta cu fetița la o locație din România, ai putea clarifica această situație, dar tu acolo cu fetița și mama în România, nu prea are judecătorul bază să clarifice această situație, el are nevoie de dovezi, nu declarații, știți, eu locuiesc cu fetița la adresa cutare. Dta ești în continuare cetățean român și fetița la fel, dar locuiești într-o zonă unde judecătorul român nu poate decide și interveni, ca să clarifice și să dea un verdict, cu soția aici și dta acolo.
Mai simplu este să ceri soției să îți trimită alocația fetiței.
Alocatia, da, poti sa o faci la politie
dar pensia, nu, trebuie sa o dai in judecata
in orice caz, consimtamantul mamei ca fata sa stea cu tine NU INSEAMNA TUTELA, moment in care sa fii foarte atent ce cuib de viespi impungi, ca e posibil sa te dea in judecata pentru tutela si sa te phoota de nu te vezi si sa si ramai fara fata!
in plus, in strainezia cu alocatia SI pensia alimentara din rrrominica iti faci bani pentru hartie igenica si... ATAT!
Am specificat ca am consimtamantul ei legalizat la notar. Fara acesta nu as fi putut iesi din tara.
Ai specificat consimtamantul
NU TUTELA!
NOT SAME SHlT!
la tutela ai toate drepturile, la consimtamant doar poate sa locuiasca cu tine in afara tarii, inca odata NOT SAME SHlT!
Buna cel mai bine consulti un avocat si intrebi ca aici nu stiu daca este cineva in masura sa iti spuna ceea ce trebuie toata lumea poate sa isi spuna parerea dar cel mai in masura sa stie ceea ce poti face in cazul de fata este un avocat!
Sunt câteva nebuloase: cum fata mai beneficiază de alocație dacă nu mai frecventează școala în România?! Pensia alimentară ii trimiți lunar în țară, chit că minora domiciliază cu tine în străinătate?!
Eu stiu ca toti copiii beneficiaza de alocatie de stat, indiferent daca merg sau nu la scoala. Chestia cu alocatia si frecventarea scolii a cazut de ceva vreme. Sper sa nu ma insel.
Doar nu-s nebun sa platesc in continuare pensia alimentara. Sa trimit bani unui copil din Romania care de altfel domiciliaza cu mine? Haida deh!
Legislația din România prevede ca doar minorii ce frecventează o formă de învățământ să beneficieze de alocație. Daca fata este în străinătate încă de anul trecut nu are cum să mai fie eleva în România, prin urmare nu mai primește alocație. In schimb, daca se înscrie la studii în statul în care lucrați poate să beneficieze de alocație din partea acelui stat. Sper că fata nu este retrasă definitiv de la școală, căci fără școală nu are vreun viitor.
Mama fetei nu beneficiază de alocație, fata nefiind elevă, și nici nu primește pensie alimentară, atunci nu se înțelege ce bani să îi cereți?! Fata este în custodia mamei, ar trebui să vă bucure faptul că o aveți lângă dumneavoastră și mama a permis acest fapt.
Binenteles ca ma bucura acest fapt. S-a inteles cumva altfel? Pentru ce sa primeasca pensie alimentara mama fiicei mele? Cum vine asta? Eu o cresc si sa mai platesc si pensie? Imi amintesc ca acum ceva ani scrisesem pe un forum ca trec printr-o situatie mai dificila si ca nu am cum sa platesc pensia o mica perioada. Toata lumea mi-a sarit in cap! " Cum sa nu platesti pensia alimentara? Dupa ce ca-ti creste copilul, tu nu faci nimic?" "Copilul ala are nevoie de sprijin material" etc. Cam asa ceva. Vad ca unii tin cu ursul. Ah, sa nu uit: Sunt constient ca fata trebuie sa mearga la scoala. A intrerupt un an scoala pentru ca sa invete limba de aici. Din toamna merge la scoala, cum sa nu? Plus ca anul acesta in care nu a frecventat scoala m-am ocupat intens de ea pentru a recupera atat anul lipsa cat si pentru a repeta materiile din anii trecuti. Dar vad ca, ca de obicei, sunt unii carora le place sa fie rautaciosi.
Absolut nicio urmă de răutate. Ai adresat greșit o situație. Alocație de la statul român femeia nu primește deoarece fata nu este elevă, iar pensie alimentară nu are cum să primească deoarece mama are custodia minorei. Acum că a-ți ajuns la o înțelegere și ți-a oferit posibilitatea să își creeze fata un viitor mai bun în alt stat este altceva.
Un copil este o responsabilitate ce nu poate să fie neglijată, faptul că ai atras critici este natural și normal. Poți avea posibilitatea să o acționezi în instanță pe mama minorei și să ceri pensie alimentară, însă nu cred că câteva sute de lei ar ajuta la ceva.
Multă sănătate
Multumesc, Dana Daniela. Imi cer scuze, dar am simtit o unda de rautate cand ati spus ca ar trebui sa ma bucure faptul ca fata e langa mie. Adica, cum ar veni, nu as avea nicio placere ca am copilul alaturi. Multumesc ca nu ati raspuns cu rautate la "rautatea" mea. Respect!
miauu întreabă: