Ar trebui ca iubita sa vada contractul tatalui, respectiv daca garsoniera a fost data tatalui ca locuinta de serviciu, a fost data in inchiriere sau tatal a cumparat-o.
In primele 2 cazuri, la decesul tatalui, garsoniera revenea in folosinta Combinatului si voi puteti face doar o cerere de cumparare si sa aveti noroc sa fie aprobata.
In al treilea caz iubita ta trebuie sa faca procedura succesorala si sa spere ca garsoniera o sa-i fie atribuita in urma partajului succesoral sau sa cumpere partile celorlalti mostenitori, daca mai exista mostenitori ori ceilalti mostenitori sa-i doneze partea lor din garsoniera.
Nu exista o alta posibilitate ca iubita sa obtina dreptul de proprietate asupra garsonierei.
Daca garsoniera nu este al tatalui ei in acte si apartine fabricii nu este a voastra si nu ve ti putea locuii in ea, daca tatal ei a cumpărat o in timpul vietii atunci trebuie sa cauti actele de proprietate si sa angajezi un avocat care sa te indrume cum sa o treci pe numele tau, ca esti fata lui, asta daca nu cumva si mama ta are dreptul la garsoniera aia, tu ca fata lui nu ai tinut legatura cu tatal tau cand traia?
A fost luata prin contract vanzare cumparare pe numele tatalui ei si ea era foarte mica cand tatal ei a murit.
Daca tatal a primit garsoniera printr-un contract de inchiriere direct de la combinat, aceasta este a combinatului. Daca a primit garsoniera inainte de revolutie este posibil sa nu fie a combinatului, ci a administratiei locale. Dar este posibil ca garsoniera sa fi fost cumparata in perioada de dupa revolutie, deoarece intre anii 1997-2006 se putea plati in rate, iar pretul unei garsoniere se platea cu un salar mediu.
Nu cred ca nici combinatul, nici administratia locala nu a revendicat garsoniera timp de 7 ani. Daca ar fi fost inchiriata, cineva trebuia sa plateasca chiria si utilitatile.
Totul trebuie inceput de la documentul de inchiriere sau, de ce nu, de proprietate.
Daca garsoniera este cumparata - contract de vanzare cumparare - ea este proprietatea tatalui ei. Pentru a deveni proprietara garsonierei trebuie sa faca dezbaterea mostenirii in calitate de urmas direct cu prima vocatie.
Daca este singurul mostenitor cu vocatie (adica nu mai are frati) se poate muta oricand in garsoniera, chiar si inainte de dezbaterea mostenirii. Atentie, mama este si ea cu vocatie de mostenitor.
Daca mama prietenei tale traieste si (sau) mai are si frati, dreptul legal la garsoniera il poate avea prietena ta doar daca mostenitorii cedeaza - la dezbaterea mostenirii -, in favoarea ei.
Classiffied întreabă: