Nu vad nicăieri că scrie că nu poți lua bursa de merit daca iei socială de orfan, deci sa înțeleg că fac un abuz? Corectează mă daca gresesc
Da, este abuz si ar merita mers la Inspectorat.
Cum procedez sa ajut în privința cu situația asta?
Stii ca de fapt tu incurajezi sa faca plangere toti "bursierii" care iau pe "merit" bursa desi au media 5!?
Sa fie corectitudine in sistem insa sa fie pe toate partile.
Stii ca de fapt aceste burse se platesc tot de catre noi, nu de catre pesti (proxeneti), nu de catre handicapati si nu de catre asistati, de contribuabili se platesc toate esecurile sistemului romanesc!
Atentie nu cunosc cazul in particular al stimabilului de mai sus, am zis la modul general ca nu e in regula ca unii cu media 5 sa ia burse de merit! Cum nu este normal ca niste nesimtiti sa primeasca pe langa pensie, indemnizatie de handicap, indemnizatie de revolutionar si ce mortii mami lor mai incaseaza iar parintii si bunicii nostri iau o amarata de pensie de 2000-4000 lei lunar! Prin ai "nostri" ma refer la modul general, ai mei, ai tai, ai lui popescu ai lui ixulescu, ai tuturor!
Spre deosebire de profesorii academicieni de aici eu mi-am petrecut copilaria si adolescenta pe strada, printre blocuri, in banda etc
Am invatat mai mult din piese rap si viata de atunci decat 1000 de genii cititori de carti care nu au inteles nimic niciodata,
tataee zice " e timpul sa privesti mai constructiv, ca poti sa vezi tot ce vad eu si sa nu intelegi nimic" sper ca asta te-a convins ca oamenii sunt filosofi in felul lor
Sunt jumatate sarcastic in tot ceea ce zic pe aici.
Prietenul despre care este vorba a terminat anul trecut cu medie de peste 8 deci nu cred că e cazul
Bursele se pot cumula, adică poți lua 2 burse, uite ce zice ministra:
"Alte informații importante
Un elev poate beneficia de o singură bursă de excelență olimpică pe an, respectiv o singură bursă de merit pe an, indiferent de rezultatele obținute în anul școlar anterior.
Un elev poate beneficia de o singură bursă socială, chiar dacă îndeplinește mai multe criterii sociale.
Bursa de excelență olimpică I sau II nu se cumulează cu bursa de merit.
Bursa socială, bursa tehnologică, bursa pentru mame minore se pot cumula între ele și/sau cu bursa de excelență olimpică I sau II/bursa de merit.
Sursa:https://www.edu.ro/burse_scolare
Acesta este un abuz, poți trimite un mail sau sa discuți cu cei de la ISJ pentru a lămuri problema
Aceasta și a dat demisia după această intrebare(ironic), totuși elevi care au note bune pentru ceea de merit ce pot face acum?
Dullcat a dat deja răspunsuri valide