| Aoxkajcjw a întrebat:

Salut la mine la job (lucru la privat) daca vreau sa imi iau liber o zi trebuie sa gasesc eu om...gen dintre oamenii care lucram pe postu meu, suntem 4 doar, vi se pare normal sa am nevoie de liber si sa nu primesc ca nu vor colegi sa vina!?

6 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Da, pentru că tu accepți. Nu te ține nimeni cu forța acolo, niciodată nu e prost angajatorul ci cel care acceptă orice rahat și nu pleacă la un alt angajator normal.

Răspuns utilizator avertizat
| carevaescu a răspuns:

Citeste contractul si legea muncii.

E inconvenient, stiu ca se practica, in unele cazuri e legal, in altele nu.

De aceea e bine sa-ti cunosti obligatiile (contract) si drepturile (lege)

| SingleForOne a răspuns:

Depinde de gravitatea situației, ar putea să-ți ofere o zi liberă plătită, și cădeți de comun acord cu superiorul direct dacă e să îți i-a din concediu sau să recuperezi într-o altă zi liberă (nu cunoaștem programul sau natura muncii tale), iar angajatorul ar trebui să convingă unul dintre colegi să ocupe acea poziție, și posibil ca plata să fie dublă pentru acea zi. În cel mai rău caz, va fi o zi neplătită și/sau cu o abatere, pur și simplu pentru că se consideră "brusc, prea devreme".
Da, este destul de normal să ți de întâmple acest lucru, dacă spui așa de la o zi la alta, și nu este o problemă serioasă. Dacă se oferă zile libere "după plăcere", se ține mai greu evidența prezenței și activității personalului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acum mulți ani eram angajat ca instructor auto ca al 2 loc de muncă cu contract de 4 ore.

De fapt lucram 14 ore pe zi că mă duceam câteva zile și erau elevi care așteptau și 6 luni să poată face cu mine.

Mai făceam ceva cu elevii când nu puteam să fac cu ei în ziua aia.

- să facă alt instructor în ziua aia cu 9 elevi

- el era plătit normal cât trebuia pentru 9 ședințe

- eu să îi plătesc din banii mei 9 ședințe că lucra în locul meu

El câștiga dublu în ziua aia - altfel NU lucra nici un instructor în locul meu.

DECI - ce spui tu e cam la fel cum făceam eu ca să aibă cine să lucreze în locul meu.

Dacă nu vroia nici un instructor să lucreze în ziua când nu puteam să merg - NU mă mai duceam la primul loc de muncă în ziua aia și mă duceam instructor să fac 9 ședințe pe zi cu 9 elevi.

| Catelusdragut123 a răspuns:

Orice job ai avea, ai dreptul de ati lua zile libere. Nu mi se pare deloc normal sa nu îți dea nici măcar o zi libera dacă nu găsești un alt coleg. De ce nu angajează mai mulți oameni? Fa o plângere, ceva.