| Meghesan_Flavius_1988 a întrebat:

Salut la toata lumea! Intrebarea mea e de fapt o problema in viata de zi cu zi happy Ce risc daca circul in U.E,mai precis in Italia, cu talonu de la masina retinut de catre Politia Rutiera Romana si dovada retinerii talonului, expirata? Talonul mi-a fost retinut in februarie 2014 pentru. folii neomologate pe fata.Stiu ca in tara nu risc decat amenda,dar in tarile U.E pe care le tranzitez,respectiv Ungaria, Slovenia si Italia, nu am nici cea mai vaga idee despre ce e vorba.Va rog ajutati-ma!

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pai intereseaza-te in tarile respective, ce sanctiuni sunt prevazute pentru punerea in circulatie a unui vehicul fara certificat de inmatriculare.
Eu in locul tau nu m-as plimba nici in Romania cu certificatul retinut, pe afara deja e risc gigantic.
Un vecin de-al meu, acum 2-3 ani a petrecut o noapte in arest in Ungaria, pentru ca n-aveau lanterna si inca ceva, in trusa obligatorie de la cisterna. Amenda a fost 4-500euro, iar ca sa fie siguri ca este platita, a bagat in arest ambii soferi pana a platit firma.
Cam asta cred ca te-ar paste si pe tine. In Romania daca e oprita o masina cu numere straine in neregula, politia confisca masina, o duce la ei in depozit si incep o procedura complicata, pentru a verifica actele, cu ajutorul politiei din tara in care este inmatriculata masina respectiva.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand s-ar putea sa fii retinut la granita si sa nu iesi cu masina din tara.
Apoi s-ar putea sa o patesti in tarile de tranzit sau in Italia, de regula in acestea pedepsele pentru nerespectarea legislatiei rutiere sunt cu mult mai drastice decat in Romania.
Te sfatuiesc sa respecti legea si sa-ti rezolvi problema, nu-i asa greu sa dai jos foliile si sa-ti obtii talonul.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

In primul rand amenda, care este foarte mare fata de,, la noi,, in al doilea rand ridicarea masinii.primesti un termen in care sa achiti amenda si sa obtii talonul, pentru a-ti ridica masina, iar dupa expirarea termenului, parcarea masini e taxata la fiecare 24 de ore.