| Sachiroo a întrebat:

Salut, lume! Pun această întrebare mai ales pentru cei care se pricep la drept. Din câte știți voi, care e cea mai mare pedeapsă pe care cineva o poate primi cu suspendare(2, 3,5 ani...) și pentru ce(jaf, hacking etc.)

3 răspunsuri:
| anonim3248 a răspuns:

Pot fi mai multe infracțiuni.

| Veryveri a răspuns:

Nu e sigur ca primesti cu suspendare daca au primit si altii. Depinde si de judecator dar si de alte fapte ale tale.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu are importanta pedeapsa prevazuta pentru infractiune ci pedeapsa aplicata de instante si indeplinirea altor conditii.
Conform Codului penal, citez:
"ART. 91.Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere  
(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:  
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;  
b)infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;  
d)în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
(2)Când pedeapsa închisorii este însoţită de pedeapsa amenzii aplicate în condiţiile art. 62, amenda se execută chiar dacă executarea pedepsei închisorii a fost suspendată sub supraveghere.
(3) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dacă:  
a) pedeapsa aplicată este numai amenda;  
b) aplicarea pedepsei a fost iniţial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;  
c)infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
(3^1) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336"
Asa fiind sunt multe infractiuni pentru care se poate dispune suspendarea executarii pedepsei cu inchisoarea.