| Eric204 a întrebat:

Salut,m ar interesa sa mi se faca o imputernicire la fratele meu mai mare care sa ma duca in Germania, trebuie sa fie amandoi parinti la imputernicire sau e bun numai unu? Dau funda(ps. scuze daca categoria nu e buna)

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Conform legii, in esenta, parintele care NU se duce cu coplul trebuie sa dea acordul notarial. In lipsa vreunuia din parinti, copilul minor va fi insotit de un insotitor desemnat de parinti sau din oficiu.
Daca parintii tai dau imputernicire fratelui tau sa-ti fie insotitorul (trebuie sa fie major), atunci poti calatori cu el.
Deci, daca pleci numai cu fratele, atunci parintii amandoi trebuie sa dea acord notarial, chiar daca le dau separat, poate in alte tari (cand trebuie si traducere autorizata).

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Declaratia notariala (nu imputernicirea) trebuie data de ambii parinti.
In tara poate fi data, impreuna sau separat, la orice notar public iar in strainatate la orice reprezentanta diplomatica (Ambasada ori Consulat) a Romaniei din tara unde se afla parintii.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Ambii părinţi trebuie să dea o Declaraţie Notarială ( NU este "imputernicire" ) în care precizează că sunt de acord cu călătoria ta!

Vezi alte detalii în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......-parin-ii/

Toate cele bune!