| MarianMadalinPodaru a întrebat:

Salut, ma confrunt și eu o problema, acum 4 luni am avut de a face cu un accident din vina mea, neacordare de prioritate în sectorul 1 București, a dat un microbuz în mine, o doamna s-a dus la spital dar nu a primit zile de spitalizare și nici nu a depus vreo plângere, permis suspendat pe 3 luni fără amenda, m-am dus astăzi sa vad dacă rezolv ceva și mi-a spus ca permisul meu încă e la București și ca am dosar penal, sunt din olt Slatina!
Știe careva cât durează un astfel de caz? Am avut drept la prelungire dovada dar nu am făcut decât 15 zile atunci la început!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In asemenea cazuri stii doar cand incepe dosarul si nu poti sti cand se termina. Poate dura chiar peste 1 an, ori chiar mai mult, mai ales daca se ajunge la judecata.
Era bine sa incheiati o constatare amiabila.
De asemenea este bine sa angajezi un avocat din Bucuresti, specializat pe legislatia rutiera si este posibil sa fie inchis dosarul prin renuntare la urmarirea penala si sa ramai cu o amenda si suspendarea dreptului de a conduce.
N-ai fost amendat deoarece s-a deschis dosar penal.

| Violleta2022 a răspuns:

Pai daca vina fost a ta, inseamna ca nu microbuzul a intrat in tine ci tu in el si probabil ai deja dosar penal daca ai avut victima.
Durata unui asemenea proces poate fi de 6-12 luni.