| PirleaRobertGeorge a întrebat:

Salut, ma numesc Pirlea Robert George si as avea nevoie de putin ajutor, cat timp pot sta in America cu viza de turist pe 1 sau 10 ani? Si care sunt formele legale pentru emigrare? Multumesc anticipat

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Acte nesesare la imigrare
1. Formularul I-130 – Petition For Alien Relative – este, practic, petiția pe care o face cetățeanul american pentru ca USCIS să-i acorde soției dreptul de ședere pe teritoriul SUA. Petiția a completat-o Paul, deci, și am trimis-o alături de:

⦁ copia lui după pașaport (atenție: fotocopiați TOT pașaportul, inclusiv paginile goale)

⦁ copie după certificatul lui de naștere

⦁ copie după actul lui de identitate (permisul de conducere)

⦁ copie după pașaportul meu (la fel, TOT pașaportul tras la xerox)

⦁ copie după certificatul meu de naștere (sper că aveți varianta internațională, adică tradusă automat în engleză și franceză, altfel va trebui să-l traduceți. USCIS nu acceptă niciun document care nu e și în limba engleză)

⦁ copie după actul meu de identitate românesc

⦁ copie după certificatul de căsătorie

2. Formularul G325A – Biographic Information, completat de Paul.

⦁ o fotografie tip pașaport a lui Paul

3. Formularul G325 A completat de mine

⦁ o fotografie a mea

4. Formularul I-485 – Application To Register Permanent Residence Or Adjust Status. Acesta este formularul prin care cereți un Green Card, adică dreptul de ședere permanentă.

⦁ copie după pagina biografică a pașaportului meu

⦁ copie după pagina din pașaport care conține viza mea pentru SUA și ștampilele de intrare în țară

⦁ copie a celui mai recent formular I-94. Acest formular conține datele celei mai recente intrări ale voastre în Statele Unite și îl găsiți AICI, trebuie doar să vă introduceți seria pașaportului și vi se afișează imediat. Îl scoateți la imprimantă și-l puneți la dosar.

⦁ copie după certificatul de căsătorie

⦁ copie după certificatul meu de naștere

⦁ două fotografii ale mele

5. Formularul I-693 – Report of Medical Examination and Vaccination Record.

Acesta conține rezultatele analizelor voastre medicale și trebuie să-l ridicați de la doctor într-un plic sigilat, pe care-l veți adăuga la dosar fără să-l deschideți (sigur, veți primi și voi o copie). Atenție: puteți face examenul medical numai în cabinetele doctorilor aprobați de USCIS. Găsiți lista lor AICI – doar introduceți orașul în care vreți să vă faceți analizele și vă apar toți medicii aprobați din zona în care locuiți. Mai multe despre vizita medicală o să vă scriu spre final.

6. Formularul I-864 – Affidavit of Support – Primary Sponsor. Completând și semnând acest formular, cetățeanul american trebuie să demonstreze și să-și ia angajamentul că vă poate susține financiar până în momentul în care veți primi dreptul de a munci și vă veți putea câștiga existența în SUA.

⦁ copie după pagina biografică din pașaportul lui Paul

⦁ copie după tax returns de la IRS pentru ultimii trei ani

⦁ copie după formularul fiscal W-2

7. Formularul I-765 – Application For Employment Authorization. Practic, cererea voastră de a primi permis de muncă.

⦁ copie după pagina biografică din pașaportul meu

⦁ copie după pagina din pașaport unde se află viza SUA

8. Formularul I-131 – Application For Travel Document. Actul prin care solicitați dreptul de a părăsi Statele Unite înainte de primirea Green Card-ului.

⦁ copie după pagina biografică din pașaportul meu

⦁ copie după pagina din pașaport unde se află viza SUA

⦁ o scurtă explicație scrisă de mine, cu motivarea cererii (vacanță)

La toate acestea adăugați formularul G1145 – E-Notification of application/petition acceptance, ca să primiți pe mail notificarea că dosarul vostru a ajuns la USCIS. Și, bineînțeles, banii!

| doctorandus a răspuns:

Iti trebuie viza de lucru, ca daca intri-n SUA ca turist si te apuci de munca, ajungi la parnaie si pe urma te trimit cu avionul cu bratari la maini si injectat cu sedative daca te opui.

| MihaiNicu23 a răspuns:

1 an poti sta, nu mai mult.