| Marian779 a întrebat:

Salut! Ma pot transfera de la o școală profesionala pe liceu? Eu sunt clasa a Xa și vreau sa ma transfer de la anul in vara. Din câte m-am interesat cica poți doar dupa cei 3 ani de profesională, asa este?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Spune-i doamnei sa citeasca prevederile Regulamentului indicat sau sa-ti spuna de ce nu se poate.
Ti-am citat prevederile Regulamentului si cine crezi ca ti-a spus corect: profesoara sau Regulamentul?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, te poti transfera, dar numai tot in cl. a X-a, conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"ART. 141.(1)Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
f)elevii care au finalizat clasa a IX-a a învăţământului profesional cu durata de 3 ani se pot transfera doar în clasa a IX-a a învăţământului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul şi specializarea la care solicită transferul. Elevii din clasele a X-a şi a XI-a din învăţământul profesional cu durata de 3 ani se pot transfera în clasa a X-a din învăţământul liceal, cu respectarea condiţiei de medie a clasei la care solicită transferul şi după promovarea examenelor de diferenţă;"

| Marian779 explică (pentru Ioandelasal):

Doamna mi-a spus ca nu pot, a spus ca doar dupa cei 3 ani de profesională pot, acum nu stiu

| Marian779 explică (pentru Ioandelasal):

Regulamentul,mulțumesc!

| Ioandelasal a răspuns (pentru Marian779):

Spune-i doamnei sa citeasca prevederile Regulamentului indicat sau sa-ti spuna de ce nu se poate.
Ti-am citat prevederile Regulamentului si cine crezi ca ti-a spus corect: profesoara sau Regulamentul?

| Savantym910 a răspuns:

Din ce cunosc eu se poate asta, daca faci profesionala si vrei sa te transferi la liceu mai întâi trebuie sa termini toti ani de profesionala abia dupa poti sa mergi la liceu si invers tot la fel, sper ca te am ajutat.