| rrrelllaxo a întrebat:

Merge un Moped (Aprilia rs 50),inmatriculat cu nr de masina,daca ii fac carte RO,itp, etc? Nu as vrea sa-l mai trec tot la primarie.

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este obligatorie inscrierea la primaria localitatii tale de domiciliu.
Daca nu-l inscrii si circuli cu el pe drumurile publice vei savarsi infractiunea de circulatie cu un autovehicul neinregistrat, conform Codului penal, citez:
"ART.334. Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."
De asemenea trebuie sa ai si permis de conducere, cel putin de categoria AM.

| rrrelllaxo explică (pentru Ioandelasal):

NU ai inteles intrebarea. Eu vreau sa-l inscriu, dar nu pe primarie vreau la RAR, cu nr de masina, si nu stiu daca este posibil (din ce am auzit, trebuie RAR obligatoriu dar dupa il inmatriculezi tot pe primarie.)

| Ioandelasal a răspuns (pentru rrrelllaxo):

La RAR nu se inscriu sau inmatriculeaza masini, acolo se face ITP (inspectia tehnica periodica) inainte de inscriere sau inmatriculare.

| rrrelllaxo explică (pentru Ioandelasal):

Atunci m-am exprimat gresit. La politie vreau sa-l inmatriculez cu Numar ca cel de la masina (numar negru ) Se poate?

| Ioandelasal a răspuns (pentru rrrelllaxo):

Mopedul (motocicleta de pana la 50 cmc) si alte autovehicule se inscriu la primaria localitatii tale de domiciliu, nu se inmatriculeaza la Serviciul de inmatriculari.
In acest sens sunt prevederile OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.14(1) Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, tractoarele agricole sau forestiere, altele decât cele prevăzute la art. 13 alin. (2), inclusiv remorcile destinate a fi tractate de acestea, precum şi vehiculele cu tracţiune animală se înregistrează la nivelul primarilor comunelor, ai oraşelor, ai municipiilor şi ai sectoarelor municipiului Bucureşti, care, prin compartimentele de specialitate, ţin şi evidenţa acestora."

| ombladon a răspuns:

Se poate inmatricula, chiar daca are 49cc

| Marius300 a răspuns (pentru ombladon):

Da se poate, diferenta e ca esi mai scump ca si inscrisul la primarie, ia laegatura cu o firma de itermedieri auto, sau daca ai timp du-te tu la rar si la finante, esi mult mai ieftin.

| Marius300 a răspuns:

Ce capacitate cilindrica are?