anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Mi-a suspendat permisul dar acea perioada a trecut, eu daca conduc acum fara sa ma fi dus sa-l ridic de la politie este conducere fara permis sau imi iau amenda ca nu am actele, permisul e inca la ei dar cele 3 luni au trecut?
(De ce nu ma duc sa il iau, mi-a dat o amenda cam marisoara si nu dispun de bani momentan sa o platesc), (trebuie sa ma duc cu dovada din cate stiu ca am platit amenda).

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

Nu are nicio treaba plata amenzii cu permisul. Il poti ridica oricand, daca termenul de suspendare a trecut, chiar daca nu ai platit amenda. Daca conduci acum fara el, nu se considera conducere fara permis, se sanctioneaza doar faptul ca nu-l ai la tine.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti reprimi permisul, daca a expirat perioada de suspendare a dreptului de a conduce, chiar fara a fi platit amenda.
Daca te prinde ca nu ai permisul la tine vei fi iarasi amendat.
P.S. Vad si la tine, ca si la alti utilizatori, ca nu se plateste amenda in maximum 15 zile, ai fi beneficiat de plata a numai jumatate din minimul amenzii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Restituirea permisului nu e conditionata de plata amenzii.
Mergi si il ridica inainte sa conduci daca nu mai vrei alte amenzi pe care sa nu le platesti.

| Simpatic a răspuns:

Este o prostie sa conduci acum cat ai permisul suspendat, indiferent ca a trecut perioada de suspendare, tu practic nu ai redobandit permisul, deci circuland acum vei face o infractiune conform Codului Penal art. 335 alin.2