Chiar daca nu a fost viol tot va/vor fi pedepsit/i, cei care au filmat si distribuit filmul, pentru p...grafie infantila, conform Codului penal, citez:
"ART.374.P...grafia infantilă
(1) Producerea, deţinerea în vederea expunerii sau distribuirii, achiziţionarea, stocarea, expunerea, promovarea, distribuirea, precum şi punerea la dispoziţie, în orice mod, de materiale p...grafice cu minori se pedepsesc cu închisoarea de la un an la 5 ani.
(2) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) au fost săvârşite printr-un sistem informatic sau alt mijloc de stocare a datelor informatice, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(3) Accesarea, fără drept, de materiale p...grafice cu minori, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(4) Prin materiale p...grafice cu minori se înţelege orice material care prezintă un minor având un comportament sexual explicit sau care, deşi nu prezintă o persoană reală, simulează, în mod credibil, un minor având un astfel de comportament.
(5) Tentativa se pedepseşte."
Fiind minori se va lua o masura educativa neprivativa sau privativa de libertate, citez:
"ART.113.Limitele răspunderii penale
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
ART.114.Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
ART.115. Măsurile educative
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:
a) stagiul de formare civică;
b) supravegherea;
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;
d) asistarea zilnică.
2. Măsurile educative privative de libertate sunt:
a) internarea într-un centru educativ;
b) internarea într-un centru de detenţie.
(2) Alegerea măsurii educative care urmează să fie luată faţă de minor se face, în condiţiile art. 114, potrivit criteriilor prevăzute în art. 74. "
P.S. Am fost nevoit sa pun puncte in mijlocul cuvantului respectiv deoarece programul TPU nu-mi dadea voie sa postez raspunsul aici.
In concluzie... intram in puscarie sau nu?
Se pare ca nu mi-ai citit atent raspunsul.
NU o sa fiti condamnati la inchisoare, cel mult s-ar putea lua o masura educativa privativa de libertate.
Eu sunt de parere ca, daca se ajunge la proces, se va lua impotriva celor vinovati o masura educativa neprivativa de libertate.
Banuiesc ca ea nu stia ca a fost filmata.De-asta a si depus plangere pentru viol.Nu are ce sa va faca daca, datorita filmarii, se dovedeste ca a facut-o de bunavoie.
Stia ca a fost filmata dar dupa din intamplare filmarea a fost data mai departe... si a ajuns la mai multi.
E irelevant daca sunteti sau nu minori, violul se pedepseste si daca isi scoate si un certificat medico legal ati cam incurcat-o
Dar nu a batut-o nimeni si nu a fost virgina nimic nu a dat nimeni in ea
Da, dar nu am batut-o nu i-am facut nimic. a venit de buna voie a acceptat de buna voie tin cont ca nu era virgina
In prima faza daca sunteti minori si fata respectiva a depus plangere impotriva voastra, nu prea e de bine.un minor pentru a depune o plangere are nevoie de a fi insotita de un adult, (parintele victimei)...voi pentru a va jistifica mevinovatia trebuie sa fiti reprezentati de un avocat.in concluzie: daca parintii victimei depune plangere impotriva voastra obligatoriu cautati un avocat! Consecintele dupa acest eveniment le pot avea parintii vostrii sau dupa caz, voi dupa ce impliniti varsta de 18 ani.