Poti sa ai tot felul de idei, opinii, dorinte, etc si sa fii apolitica, aceasta inseamna ca nu esti membru al unui partid si nu faci nici un fel de politica.
A fi apolitic inseamna ca nu apartii de vreun partid politic si nu esti implicat in politica.
A nu merge la vot inseamna ca nu iti pasa de cursul tarii, de adminstrarea propriilor bani si implicit nici de totul sa mearga bine, pe scurt iresponsabil.
PS. Sper ca persoana din exemplul tau sa nu isi doreasca niciodata un sistem medical ca in SUA ca am muri pe capete.
Din moment ce sunt apolitic si nu mă interesează de nici un partid sau de politică în general, de ce aș merge la vot să susțin vreun partid sau vreo ideologie? Poate să merg ca să anulez votul, cu toate că nu cred în teoriile acelea cum că dacă nu merg la vot îmi folosesc partidele votul, dacă ar fi așa, atunci prezența la vot ar fi de 100%, mă gândesc. În fine, poate să fie posibil si acest lucru, dar din moment ce sunt apolitic, oricum nu mă interesează ce partid ajunge la putere.
Iar cât despre exemplul cu SUA, m-am referit la nivelul de dezvoltare. Nu cred că există vreo persoană în țară care să nu-și dorească să fie și în România la fel de bine ca în SUA, UK, Germania etc., mai ales când românii pleacă pe capete la muncă în străinătate, asta mă face să mă gândesc că e mai bine acolo, că altfel de ce ar mai pleca, logic, nu? La asta mă refer. În fine, nu vreau să fac o utopie din acest subiect.
Votul tau inseamna ca delegi niste oameni sa aiba grija de societatea in care traiesti. Exista orica variante de candidati independenti daca nu vrei sa sustii vreunul din partidele care candideaza la respectivele alegeri.
Inca odata, a fi apolitic nu inseamna sa nu mergi la vot.
"Nu cred că există vreo persoană în țară care să nu-și dorească să fie și în România la fel de bine ca în SUA, UK, Germania"
Uite tu pari sa fii o astfel de persoana. Pentru ca refuzul tau de a merge la vot esti echivalent cu a nu iti dori sa schimbi nimic.
Votul este o actiune cetateneasca, nu politica. Imi place de cei care critica pe politicieni, dar nu voteaza. O zic in sens negativ.