| Asparfajdul a întrebat:

Salut. O persoana din familie a avut un accident de masina dubios din punctul meu si al altora de vedere. Politistul spune ca nu s-a asigurat si din cauza asta s-a produs accidentul, dar eu totusi as vrea sa vad camerele de luat vederi din oras. Am fost la Politia Locala si mi-au spus ca decat in instanta pot vedea camerele. Este adevarat acest lucru? Politistul nu a vrut sa se prezinte la locul accidentului, nu lasa persoana apropiata mie sa povesteasca ce s-a intamplat si mi s-a parut dubios...

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Urmarirea penala nu este publica, asa ca inainte de instanta imaginile le poate vedea doar cel in cauza si avocatul acestuia, astfel ca este corect ce ti-a spus politistul.

| Asparfajdul explică (pentru Ioandelasal):

Problema este ca nici persoana in cauza n a avut dreptul sa le vada, decat politistul.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Asparfajdul):

Nu prea cred asta, in cadrul urmaririi penale organul de urmarire penala trebuie sa prezinte invinuitului toate probele care-l invinuiesc.
Daca nu se descurca cu drepturile ce le are ar fi bine sa ceara sau sa-si angajeze un avocat.

| Mosotti a răspuns:

Cum adica nu lasa persoana sa-ti povesteasca, n-are telefon? Nu puteti vorbi la telefon sau sa va intalniti? Sau e retinuta persoana la politie?

E corect ce ti-a zis politistul, desi nu mi se pare normal, ar trebui sa aiba dreptul cei implicati sa vada ce a fost pe camere.

| Asparfajdul explică (pentru Mosotti):

Avariile au fost destul de serioase, masina fiind proiectata intr-un alt autovehicul parcat langa bordura si au fost toate 3 persoanele la politie. Politistul a spus ca se duce sa verifice singur camerele si a venit spunandu ne ca este vinovata ruda mea. Chestia dubioasa este ca inainte de a face asta nu o lasa pe ruda mea sa vorbeasca, ii spunea cum sa faca schita desii el nici macar nu a vrut sa se prezinte la locul accidentului.

| Mosotti a răspuns (pentru Asparfajdul):

Pai poate chiar e vinovata ruda ta, e foarte posibil.
Ca nu o lasa sa vb, e altceva, nu stiu de ce a facut asa politaiul.

| johnnny123 a răspuns:

Tu esti un pusti de 16 ani. In ce calitate soliciti tu inregistrari video si informatii despre ancheta in cazul unui accident in care nici macar nu ai fost implicat?

| mi25 a răspuns:

Daca persoana din familie considera ca ceea ce prezinta politistul nu este real poate cere o expertiza a accidentului atat in faza de urmarire penala, cat si in faza de judecare.
Dar intai sa-si angajeze un avocat, daca el considera ca este nevinovat. Chiar si in caz contrar.