| Ggeorge1312 a întrebat:

Salut!
Pe data de 25 noiembrie 2020 am fost implicat într-un accident. Eu eram pe scuter și din anumite motive am întrat într-o mașină. La fața locului s-au prezentat câteva mașini de poliție iar eu am fost luat de o ambulanță pentru ca eram aproape inconștient. La spital au venit domnii polițiști care au fost la fata locului. Am semnat ceva din câte știu dar nu știu ce scria. Eram mai mult leșinat. De atunci nu am primit nimic, nu am fost chemat la secție, nu a ajuns nici o scrisoare.
Ce se va întâmpla pe viitor? Care sunt consecințele?
Amendă penala?
Interzicerea dreptului de a obține permisul de conducere?
Va rog frumos să mă ajutați și pe mine.
Mulțumesc!

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui clar dar banuiesc ca a fost vina ta si nu spui daca ai fost amendat pentru incalcarea vreunei reguli de circulatie.
De asemenea nu spui daca aveai permis de conducere, banuiesc ca aveai.
Daca ipotezele mele sunt corecte atunci nu se va mai intampla nimic, de aceea nu a mai spus nimeni nimic de atata timp.
Daca nu aveai permis de conducere atunci trebuia sa se inceapa impotriva ta urmarirea penala pentru conducere fara permis. Minor fiind se putea lua impotriva ta o masura educativa, de regula neprivativa de libertate.
In orice caz te poti interesa la politie si afli exact care este situatia.

| Ggeorge1312 explică (pentru Ioandelasal):

Nu aveam permis și a fost vina mea

| Ggeorge1312 explică (pentru Ggeorge1312):

Și nu am fost amendat

| Ggeorge1312 explică (pentru Ioandelasal):

Mai am câteva luni și fac 18 ani
Nu m-a cautat nimeni până acum
Ce se va întâmpla?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Ggeorge1312):

Atunci trebuiau sa deschida dosar penal si sa inceapa urmarirea penala pentru conducere fara permis.
N-am de unde sti de ce n-au facut-o dupa atata timp, probabil ca ti-au ratacit dosarul sau l-au uitat intr-un sertar.
Ti-am spus ce se poate intampla daca ajungi in judecata, respectiv se poate lua impotriva ta o masura educativa neprivativa de libertate, indiferent daca esti major cand s-ar judeca procesul, fapta fiind din perioada minoritatii.
Te poti interesa la organul de politie care ti-a luat declaratia care este stadiul dosarului.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ggeorge1312):

Cel mai probabil vor actiona dupa ce implinesti 18 ani.
S-a mai intamplat si altora.

| Ggeorge1312 explică:

Am uitat să precizez că aveam 16 ani!