Atunci nu esti obligata sa te prezinti, inseamna ca procurorul a renuntat la urmarirea penala si a trimis dosarul la judecatorul de camera preliminara pentru ca solutia sa sa fie confirmata de acesta.
Daca esti citat sa te prezinti la Parchet inseamna ca inca nu s-a ajuns la judecata in instanta, asa ca va trebui sa te prezinti si vei afla ce se intampla.
Dupa ce va incepe procesul in instanta vei fi citat si va trebui sa te prezinti, mai ales daca te-ai constituit sat te vei constitui parte civila sau tot atunci poti solicita judecata in lipsa.
Am cautat dosarul si vad ca exista deja un termen in octombrie si obiectul cauzei e scris..confirmare la renuntarea urmaririi penale si doar eu figurez cred ca atunci sunt deja mutata in alt loc..deci daca cer in scris sa se judece in lipsa mea cred ca e ok.
Atunci nu esti obligata sa te prezinti, inseamna ca procurorul a renuntat la urmarirea penala si a trimis dosarul la judecatorul de camera preliminara pentru ca solutia sa sa fie confirmata de acesta.
Parchetul face cercetare la plangerea ta. Primul care este interogat, luindui-se declaratie scrisa, este persoana care a facut plangerea.
Plangerea prealabila facuta pentru amenintare se poate retrage. De altfel, cand o sa te prezinti la parchet, primul lucru care o sa te intrebe este daca iti mentii plangerea. Daca iti retragi plangerea, se consemneaza in declaratia ta si totul se termina. E posibi sa-ti vina acasa de plata o taxa judiciara, care este modica - pana la 100 de lei.
Pana la interogarea ta nici partea parata nu primeste nici un document de instiintare.
La Procuratura in Romania serviciile sunt gratis - nu se plateste nimic niciodata - Procuratura este tot un fel de politie dar cu un ram mult mai mare - Politia si Procuratura prin lege nu au voie sa pretinda bani pentru serviciile lor in slujba comunitatii - ei trebuie sa asi faca doar meseria si atat. Cann vine vorba de Judecatorie si procese aici e dezastru - se plateste incepand de la taxe de timbru pana la tot felul de aiureli fiscale, plata procesului, etc. etc. Recomandarea este ca la Procuratura sa te duci personal, cu actul de identitate la tine, vezi despre ce e vorba si daca consideri ca e in favoarea ta sa iti retragi plangea e dreptul tau - isa daca acel dobitoc cu cainele v-a recidiva din nou - intrebarea este simpla = unde te duci? tot la Procuratura sa al reclami?, o sa rada aia de tine si la Procuratura nu merge cu al reclam, o retrag si apoi iar al reclam - trebuie sa gandesti logic i sa inceci sa nu iei legea cum se spune la ''misto''. La Procuratura. procurorul de serviciu sau de caz iti pote expica daca al intrebi ce e mai bine sa faci si al poti intreba si ce vei face daca ala cu cainele recidiveaza din nou - procurorul este pintre altele si jurit-consult si are si cunostinte de avocatura foarte bune. Sper ca ai prin ideea.
Exista deja un termen in octombrie si spune ca obiectul cauzei e confirmare la renuntarea urmaririi penale, ce inseamna nu stiu, si doar eu figurez dar la acea data sper sa ma voi fii mutat din acest loc
Nu stiu de ce imi spui mie aceste lucruri, deoarece nu am pus eu intrebarea. Eu am explicat doar.
Cat priveste taxa sa stii ca sunt cazuri cand cheltuielile nu se scad in contul statului. Ti-o spun din proprie experienta. Eu nu mi-am retras plangerea, mi-a fost respinsa si tot am platit 52 de lei.
In fiecare decizie data de procurori se specifica la sfarsit cine cade in pretentii sau daca cheltuielile se scad in contul statului. De cele mai multe ori se scad pe seama statului.
Da, poti sa-ti retragi plangerea cu specificatia ca in caz de recidiva sa inaintezi o alta plangere. Plangerea ulterioara se face pentru o fapta ulterioara retragerii, deci una noua si se poate face referire si la prima, ca informare si recidiva.
Daca nu te pricepi, nu mai da indicatii eronate.
Nici cu taxele procesuale nu stai prea bine. La procesele penale, daca nu ai pretentii civile - deci nu te constitui in parte civila -, nu se plateste taxa de timbru, deoarece nu esti parte in proces decat cu pretentii civile. Daca nu sunt pretentii civile, partile din proces sunt doar inculpatul si parchetul.
Procurorii sunt magistrati, politistii sunt functionari publici cu regim special. Cred ca de aici ai dedus ca nu e aceiasi mancare de peste procuratura si politia. Este adevarat ca procurorul este ajutat in cercetarea cazurilor de politia judiciara, dar concluziile si decizia este a procurorului.
Orice decizie de renuntare la urmarirea penala trebuie confirmata de judecatorie.
Da, poti depune sau trimite prin posta, o cerere prin care sa ceri judecarea in lipsa, dar din cate stiu eu, cauzele penale nu se pot judeca in lipsa partilor sau a reprezentantilor acestora. Dar incercarea moarte n-are. Daca judecatorul camerei preliminare nu accepta, va fixa un nou termen si te a cita din nou.
Nu ai inteles nimic din ce am scris - citeste si incerca sa intelegi subtilitatile - eu am spun cu tenta la modul general - Procuratura este doar un simplu functionar public la fel ca si o simpla casiera de la finante care iti incaseaza taxe si impozite si pentru activitatea lor in procuratura nu au voie prin lege sa perceapa nici o taxa celui care face reclamatie (procurorii sunt platiti direct de la bugetul de stat ca si politistii - sau tu ai vrea sa spui ca si politia si procuratura trebuie sa dea amenzi cat se poate si sa perceapa taxe de aiurea ca sa asi faca salariul, nu? = eronat total asta! - ei trebuie sa zicem ca politie sa constate in stric litera legii daca trebuiesti taxat si apoi e treaba ta sa depui plangere impotriva caraliului la procuratura sau sa al dai si in judecata unde de aici incep sa iti curga banii din buzunar) - anumite taxe taxe i se pot retine dor inclupatului in cazul in care procurorul de caz isi da seama din dovezi, etc. etc. informatii culese discret, si multe ale surse, ca respectivul este vinovat. si al taxeaza fara mila direct prin anumite masuri speciale pe care procuratura le poate face direct, cum ar fi: blocarea conturilor, interceptarea corespondentei si telefoniei inclusiv internet, sechestru pe bunuri sa nu poata sa vanda, interzicerea de a parasi tara, orasul sau locuinta, pot pune paza 24 din 24 si supraveghere, pot colateral asculta convorbirile tale si a prietenilor ca sa faca deduceri incrusisate si multe altele unde procuratura are puteri multiple pentru a rezolva cazul. In rest, functie de procese, de cauza, de avocati si de ce sentinta da smekerii de judecatori (a se citi mafioti), atunci sunt axe care le va plati fara discutie cel ce a pierdut si pe care tribunalul cumm se spune l-a gasit vinovat. Dreptatea in primulrand este legata de fapte, de date si martori in fapta daca exista si de bani in special - in rest, toata masinatia poliet, procuratura judecatorie in orice stat nu este decat o mafie legalizata cu acte in regula cum se spune.Referitor la reclamatie cand o faci, ori o faci si mergi pana la capat ca sa arati ca ai personalitate si nu te lasi calcat in picioare, iar daca o retragi esti un fel de las - nu ai principii morale si joci ceva de genul alba-neagra - impotriva unei persiane nu poti pune mii de declaratii pe acelasi motiv si cauza si sa te joci la procuratura cu o retrag, iar fac reclamatie, si tot asa - rezulta ori esti nebun ori tampit si prin lege si abuzul de a iti folosi drepturile legale de a sicana o alta persoana prin recalamatii multiple pe acelasi subiect culmea ironie ca se si plateste pentru asta.De aceea exista jurist-consulti si avocati ca sa faca interpretari subtile a legilor si sa al scoata nevinovat cat se poate pe vinovat.
E bine ca la Procuratura sa te duci si sa rezolvi personal - rezolvarea personala este un respect in general si pentru ei ca functionari publici care trebuie sa te ajute in rezovarea oricarui litigiu, dar si pentru tine ca om - arati ca ai personalitate si la Procuratura o sa tie se spuna toate informatiiele necesare ca totul sa fie ok si sa nu pierzi mult timp pe acolo. Procuratura si Judecatoria sunt obligate da emita si o dovada-hartie stampilata de ei cum ca in acea zi esti cemat la procuratura sau ai zii de proces ca sa o poti justifica la locul de munca - adica acea zi este platita.
Prostiile pe care le sustii nu sunt suptilitati.
Procurorul este magistrat, nu functionar public. Daca nici macar nu cunosti diferenta intre un magistrat si un functionar public, nu ma mir ca debitezi prostii.
Reclamatiile se fac pentru fapte, nu pe motive. Daca dupa ce ai depus o plangere sau reclamatie, persoana respectiva mai savarseste o asemenea fapta, faci o noua reclamatie. Dupa tine cetire, daca se judeca fapta reclamata nu mai voie sa faci plangere pentru o fapta similara intamplata ulterior. Eu iti spun ce scrie codul de procedura, nu ce visez noaptea.
Daca nu te pricepi, las-o balta, ca invatatura juridica este pentru oameni cu scaun la cap si o logica impecabila.
Bai asta Pi_DA (sa pui un Z pe liniuta ca sa stii cum stai) - in primul rand sa iti dau la M_iE (sa nu uiti sa pui U pe liniuta ca sa o sugi) - ma pisu pe toti procurorii - ce tot o zgudui cu magistrat = nu e nimic altceva decat un **** de functionaras public platit din banii contribuabililor - ia si invata - de la maimutoiul de presedinte pana la femeia de servici din comuna Valea Sarpelui toti sunt bugetari - adica functionari de stat - notiunea de functionar se refera ca si cuvant la functii - adica armata, politie, procuratura, judecatorie, parlamentari, primari, gainari si hoti publici adica servicii auxiliale ca sa ai stearga pe astia al fund, smekerasii militarizati de prin vami, aia care iti asculta telefoanele si iti citesc corespondenta inclusiv email, etc. = de unde pana mea sunt platiti?!? ca doar nu sunt firme private SRL! din banii prostului de contribuabil public - ce rezulta de aici - ca sunt toti in aceeasi oala - adica nici mai mult decat niste functionarari de stat = adica un rau necesar pentru un stat-tara - e pompos asa spus - baiiii lake - eu sunt magistrat si fac susu pe tine! 50% din jegurile din procuratura romana ori trebuies eutanasiate si bagati in saci negri cu fermoar ca in Ucraina, sau dati afara, arestati si controlate averile la sange ca provenienta si modul cum le-au dobandit! Pricepusi cam ce inseamna magistrat in Romania = nimic mai mult decat mafiot - adica un fel de interlop cu acte legale autorizat de stat! Sa nu mai scrii pe directia mea ca fac pe tine ce face cainele pe gard!
Piluuu întreabă: