Persoana respectiva risca sa fie cercetata penal si condamnata pentru exercitarea unei profesii fara autorizare si pentru evaziune fiscala, conform Codului penal, citez:
"ART. 348 Jurisprudență
Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi
Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."
"ART. 9.(1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;"
Asa Ioane, bravo! Că unii pe aici cred ca este normal sa se incalce legea.
Amenda pentru neemiterea de acte fiscale, amenda sau puscarie pentru munca la negru, amenda pentru incalcarea coditiilor igenico-sanitare, PSI, plata unor taxe si impozite retroactiva, etc. Daca ti-o face cineva, te iei cu mainile de par. Sumele pot deveni enorme. Totusi, eu cunosc cateva persoane care muncesc acasa si nu patesc nimic!
Dacă nu are prezentată,sigla cu firma respectivă,în speță,manichiură,frizerie,coafor, nu va plătii nici-o amendă, pentru că intră exact ca și o plăcere, distracție, amiciție de a ne colora unghiile!
Sau intra la evaziune fiscala si nu la distractie
Trebuie demonstrată evaziunea fiscală! Eu spre exemplu,dacă sunt frizer și vin la mine persoane pe care le tund,bărbieresc,coafez, manichiură, pedichiură, etc-ra, legea nu are ce să-mi facă! exact cum se făcea pe timpul plumbuitului și taximetria la negru?! Nu aveau ce să-ți facă!
Normal ca trebuie demonstrata... dar nu e asa complicat sa il toarne cineva si pe urma sa il miroase ANAF ul.
Sifonari sunt foarte mulți, dar pănă a demonstra că acea persoană face o infracțiune este foarte mult! Așa oricine, ar spune orice despre o persoană sau terțe persoane și ce s-ar întămpla? Nimic! Apă de ploaie! Trăim în Romănia și asta este bine!
Cine și ce lege respectă!? Romănia țara tuturor posibilităților! Chinezi, Italieni, Indieni, și mulți alții fac bani frumoși la noi, sfidănd legea! Romănia țara tuturor posibilităților!
FreddieM întreabă: