anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Propun un exercitiu de imaginatie happy. Rog raspunsuri cat de cat serioase, opinii. Sa presupunem ca Romania ar fi fost sub regim comunist, Republica Socialista Romania, pana in ziua de azi. Cum credeti ca ar fi fost viata?
Eu cred asa :
- nu am stii, nu am avea Internet
- nu cunosteam limbi straine decat poate rusa sau chineza
- am stii de celelalte orase ale Romaniei, dar nu am putea calatori nicaieri decat cu permisiune
- nu am fi purtat hainele (marcile) pe care le purtam la ora actuala
- nu am avea telefoane, televizoare straine gen Sony - Samsung, etc si alte obiecte, lucruri din strainatate
- nu am putea calatori, sa mancam mancaruri straine
- nu ne-am putea bucura de multe posturi si programe tv, de retete de mancare : prajituri, macaroane, spaghette, clatite, ananas, kiwi, etc
- nu am avea drepturi, libera exprimare
- nu am putea citi carti straine, muzica la fel

Voi ce credeti? happy Eu unul ma bucur ca nu mai exista comunism in Romania si ma pot bucura de multe lucruri si de faptul ca in aceste momente pot scrie aceste rânduri. Doamne Fereste sa ajungem din nou sub comunism, teroarea comunismului. Mi-e teama, mai ales de ce se intampla in ultima vreme in Ucraina-Crimeea. Sa stiti ca nu e de joaca cu asa ceva, vad ca multi rad si nu iau in serios ce se intampla, dar e foarte rau. Credeti ca va izbucni un al Treilea Razboi Mondial? Credeti ca se va reface blocul comunist? Daca maine dimineata sau chiar azi, diseara, vom auzi ca blocul comunist se reface? Vor suna sirenele de razboi... Mi-e o teama de moarte, imi vine sa plec din Romania serios! Sunt in tinerete si nu as vrea sa-mi petrec tineretea, batranetea in comunism! Va dati seama, totul se va prabusi cu bune cu rele, ce s-a construit in tanara democratie din Romania. Sa faca ei ce or vrea cu Ucraina, Crimeea lor cu tot, rusii astia, dar pe noi sa ne lase in pace!

Va multumesc si tratati acest subiect cu maxima seriozitate!

Răspuns Câştigător
| Leocerba a răspuns:

Tratez subiectul cu maxima seriozitate, jur, dar stai un pic sa rad inainte, ca sa-mi consum rasul pentru raspunsul nr.1 pe care singur ti l-ai dat "Eu simt ceva urat, ma macina! Furia rusa e foarte mare".
Cateva idei acum:
-Oamenii stiau de dinainte de a exista internetul, vorbeau intre ei, mai citeau carti, ce dracu? Ascultau posturi de radio, unele interzise( gen Europa Libera, Vocea Americii, Deutsche Welle-emiteau si in lb roamana si informau, improspatau, aveau chiar si niste super topuri muzica)Totul se facea pe șest, dar se facea.
-Rusa si chineza, zici? Majoritatea invatau la scoala engleza si franceza, pe langa rusa care pierdea teren iar chineza e de mare succes chiar si in cele mai capitaliste tari, din alte motive decat cele politice, e vorba de economie, frate.
-Poate ca n-am avea televizoare straine, cum spui, dar n-am fi avut de ce sa vedem un Congres PCR in direct, Full HD, ar fi mers interminabilele discursuri paranoice tinute si pe un Diamant alb-negru, oricum nu se uita nimeni.
Na, si acum concluzia: Oficial nu mai exista comunism in Romania dar progeniturile nomenclaturistilor de ieri, uneori asociati cu baronii locali de azi, au format o tipologie la fel de letala ca si comunistii.Si asta pentru ca noi, aia de voteaza la 4 ani o data, nu gandim pe termen lung si avem si memoria scurta, uitam repede, na. Sefii nostri de stat sau de guvern fac poze intr-o veselie cu chinezii comunisti, cu rusii, n-au taine.
Si mie mi se pare un subiect grav, foarte grav, NATO inseamna un grup de cocosi care vor sa intimideze un singur cocos, pe Putin, uitand ca unde sunt mai multi cocosi, raman gainile necalcate. Cat despre UE si inaltii ei functionari care ar fi trebuit sa se opuna gestului Rusiei, tu l-ai vazut pe Barosso ce zice? Numa` cuvinte goale, un depasit de situatie care incaseaza lunar un salariu enorm. Enorm. UE o scalda jalnic. Asa a fost mereu.
E nasol ce se intampla, cu rusii din ce in ce mai aproape de noi-in Crimeea si cu americanii facand manevre in Marea Neagra si Dobrogea.
Dar nu cred ca se pune problema intoarcerii noastre la acel comunism de care vorbesti. Prea te isterizezi doar presupunand. Pai ce-o sa faci cand o sa trebuiasca sa schimbam donuts la fast food pe blinelele rusesti? Ce-o sa te faci, te intreb? Tine-ti cumpatul si cand iti fac eu semn, fugim.

19 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Tare curioasa am fost sa revin pe intrebarea ta, am banuit c-or sa se porneasca nostalgiile alea sulfuroase.
1-Eu cred ca nu exista nostalgii dupa sistemul comunist, ci dupa niste facilitati mânărite de stat pe atunci. N-auzi mereu? "Era bine pe vremea comunismului, aveai un loc de munca sigur" adica tu tineai mana intinsa si statul te proptea intr-un loc de munca. La fel si cu apartamentele la bloc. Te caciuleai pe la partid, partidul era dator sa-ti dea o casa, daca intemeiai o familie si turnai cativa copii pe care scria-membri de partid.
2-Eu cred ca nu exista nostalgii dupa sistemul comunist, ci dupa nevoia iubirii de tara, pe care unii oameni chiar o au, pe lumea asta. Numai ca a recita versuri impuse pana faci spume la gura si a flutura stegulete( cum facea majoritatea pe vremea lu` Ceasca, asta era o falsa dragoste de tara, decat Cantarea Romaniei mai bine pauza)
3-In fine, eu cred ca nu exista o aversiune teribila fata de sistemul capitalist, lumea confunda capitalismul cu ce se intampla in tara, adica unii fura de le sar capacele si traiesc bine-mersi pe seama nostalgicilor care se vaicaresc si asteapta indicatii pretioase ca sa faca ceva, c-asa au fost invatati ei pe vremuri.
Din punctul asta de vedere, ai putea sa te temi mai degraba decat de o invazie a Rusiei, de voturile pe care le-ar putea da romanasii tai care se gandesc mereu la trecut, asti care suspina dupa beneficiile comunismului, astia mi se par mai periculosi pe moment.

NOname
| NOname a răspuns:

StudentRo, cred că prea mult ai stat cu băbuţele la bârfit şi văitat, că începi să suni ca una.

Te panichezi degeaba, zău, dar măcar eşti amuzant.hee hee

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Nu stau sa enumar tot ce am pe suflet, dar atat pot sa zic.
Erau ceva avantaje in trecut, astazi nu mai sunt.
Scoala era scoala si cartea era carte..astzi mai mult..pauza.
Aveai un loc de munca de care erai sigur/nu era stres/nu erau atatea boli/se stia de rusine/bunul simt era la purtator.
Astazi ce avem? aa avem tablete/si toate minunatiile de care copilul nu pleaca/nu se duce la scoala daca nu are ultimul tip de telefon/tableta etc.
Sunt multe de enumerat, dar vei zice ca sunt invechita si nu vreau sa te stresezitongue
O seara bunahappy

| Fatamuntilor a răspuns:

Studentule,eu mi-am trait copilaria si adolescenta in comunism, si ghici, crezi ca am murit?
Crezi ca asa zisul capitalism a adus doar bine romanilor?
Stai tu linistit ca in comunism era o disciplina, niste reguli stricte.
Acum... deschizi televizorul crime violuri, desfru.
Degeaba este mancare in magazine daca sunt batrani care nu-si permit sa le cumpere.
Degeaba tinerii studenti termina o facultate daca muncesc in afara.
As putea continua asa pana maine!
Dar stai nu fara nicio grija...Iti vei petrece batranetea (in cazul in care vei apuca ) in capitalim.
E greu de crezut ca vom reveni la comunism!

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Sunt de acord cu tine cu exceptia faptului ca nu sunt sigur ca ne vom petrece batranetile in capitalism. Deja se merge pe globalizare si o dictatura mondiala.

| cristimihailov a răspuns:

Prietene, stai linistit. Traieste-ti viata. Nu te mai panica nici cu Rusia, nici cu Crimeea, nici cu Ungaria, nici cu nimeni.

Lasa problemele astea existentiale pentru varsta 70+ ani.

Ai o viata de trait. Traieste-o. Vezi cat mai multe, iubeste, fa ce simti ca iti face placere.

Dupa 70+ de ani o sa poti sa vezi si alte conspiratii. Poti sa nu dormi ca sa apuci sa vezi sfarsitul lumii... si tot asa, care oricum a fost propavaduit de incepand cu anul 500 incoace.

Trateaza viata cu seriozitate si invata sa razi, sa te bucuri de bucuriile vietii. Traieste ca maine va fi o zi care nu a venit, si ieri e o zi care a trecut.

Ca in orice regim, o sa fie si bine o sa fie si rau. Nu o sa ai internet, dar o sa ai prieteni. Nu o sa ai somaj, dar o sa ai slujba. O sa ai bani, dar nu o sa ai ce sa cumperi. Acum... e putin invers. Care ar putea fi diferenta? In afara de faptul ca doar e diferit?

| sublime89 a răspuns:

Tocmai ai descris Coreea de Nordhee hee
Nu te teme ca nu se vor baga rusii peste noi. Suntem in NATO si in UE si acolo vom ramane inca mult timp.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu simt ceva urat, ma macina! Furia rusa e foarte mare!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Păcat că-i mort Sergiu Nicolaescu. Dacă ţi-ar fi citit aberaţiile sigur ar fi făcut un film istoric şi ar fi spus despre el că e verificat din surse sigure, la fel ca în cazul filmului "Oglinda". Ai aberat pe aici de parcă ai fi plătit de un partid liberal să faci asta.
- informaţia poţi s-o iei şi din ziare, căci prima dată a fost dactilografia, apoi bătutul în taste.
- la noi în ţară, cel puţin pe vremea lui Ceauşescu nu era rusa limbă obligatorie, iar în şcoli se studia engleza.
- dacă tu îţi închipui că oamenii unui regim comunist n-au ce să facă, decât să verifice unde merge Ion în vacanţă împreună cu familia, înseamnă că eşti paranoic.
- şi cred că ar fi tare nasol să nu cheltui 200 de lei pe un trening Adidas, când tu ai salariul de 800 de lei pe lună.
- în schimb, poate ai avea ceva produs la noi în ţară. Iugoslavia şi România nu erau atât de drastice în ceea ce priveşte modernizarea tehnologică.
- cum am zis mai sus: nu ar sta tovarăşul general Nicolae Securistu la uşa ta să-ţi interzică să părăseşti ţara. Ar trebui doar să ceri permisiunea autorităţilor, iar la graniţă să zici clar motivul şi durata ieşirii. Cât despre mâncărurile străine, nu cred că influenţează viaţa cuiva atât de mult nici în momentul de faţă.
- Da, adevărul este că mă simt minunat să am 5 posturi de ştiri, unde toate abordează fix aceleaşi subiecte, 4 posturi de muzică ce bagă aceleaşi melodii mereu, 3 posturi generaliste care difuzează filme cu Seagal, etc. Cât despre mâncăruri, ce să mai vorbim... comuniştii se opun clar clătitelor în gospodării. Bunicii noştri plângeau în fiecare zi că n-aveau măcar un kiwi amărât, să aibă cu ce să mănânce cei 5 saci de mere, pere sau gutui pe care le-au cules din ograda lor.
- exprimă-te în mod liber, în adevăratul sens al cuvântului, acum, în capitalism şi vezi ce jeturi galbene se vor îndrepta înspre drepturile tale.
- da, aici da, chiar nu ştiu ce ne-am face dacă n-am citi cărţile marilor genii ale omenirii, Coelho şi Stephen King. Cred că ar trebui să ne mulţumim cu nişte neica nimeni, alde Eminescu, Păunescu, Cioran, Eliade sau Călinescu. Nu mai vorbim că prin deducţie, aviz vorbelor tale, Dostoievski şi Marx ar fi evident români, căci am putea să-i citim.

Da, mă, comunismul poate fi o teroare pentru mulţi din multe motivul. Comunismul sovietic stalinist e unul cumplit şi nu trebuie să se mai înfăptuiască vreodată. Însă nici să spui că te bucuri că în România nu mai e comunism nu e prea bine. Adică, tu poţi scrie rândurile alea inepte, în timp ce industria e o simplă amintire, infrastructura ţării e la cimitir şi urmează a fi îngropată, tot felul de limbrici ciorditori ajung să se îmbogăţească în mod ilicit, iar parlamentarii le sunt complici, transporturile sunt în paragină, spitalele sunt un fenomen din ce în ce mai rar întâlnit, învăţământul e doar o cârpă ce acoperă neputinţa statului român, etc.

Nu va izbucni un nou război mondial, iar dacă va izbucni, nu va fi din cauză că ruşii vor Crimeea, ci din cauză că americanii nu pot pune mâna pe Ucraina. Să dea naiba să ajungem să trăim într-o lume 100% capitalistă, fiindcă atunci chiar avem motive de panică.

Şi cu toată seriozitatea te sfătuiesc: eşti tânăr, nu aştepta momentul refacerii blocului comunist, pleacă mâine din România! Norodul nu-ţi va simţi lipsa.

| trisha88 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai dreptate in ceea ce scrii si in legatura cu posturile tv sunt multe dar fara prea mare valoare, nici unul nu se compara cu Europa libera unde erau profesionisti adevarati mi-a facut placere sa-i ascult.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru anonim_4396):

E incredibila manipularea mintilor tinere, astfel incat "sa-i dea in spaima" de pericolul "comunist" a lui Putin.


Ce ma distreaza pe mine e ca atunci cand se vorbeste de "influenta Rusiei" se vorbeste ca de o epidemie, de o ciuma, iar cand se vorbeste de "sfera de influenta a UE"se vorbeste ca de o boare de aer cald, de parfum de trandafiri... Asta este un maniheism inexplicabil pentru mine, si este inoculat minut de minut prin fiecare rand din presa noastra... Adica sistemul social din Rusia, cu miile lui de defecte, milioanele, este unul chiar atat de ratat, de irespirabil? Adica oamenii acolo mor pe strazi, tremura in case, mor de inanitie, merg cu carutele prin oras, isi violeaza copiii, se ucid in case intre ei? Ce sistem social e in Rusia, atat de ratat, fata de cel din Romania sau Grecia, de pilda? Ia sa vedem niste statistici recente. Salariul mediu in Rusia, 780 de dolari(asta pentru ca se pun si departarile uitate de vreme la medie pentru ca in Moscova de exemplu este de 1700), cei mai multi utilizatori de internet din Europa(liber, nici un site nu este blocat guvernamental, parolat sau restrictionat), 40 de milioane de rusi care au calatorit in strainatate anul trecut(si asta nu e abureala, cine a fost in Turcia, Egipt sau Thailanda i-a vazut, in carne si oase, multi de tot-a dracului dictatura e asta, cand iti lasi oamenii sa plece sa se plimbe prin toata lumea, sa emigreze daca vor), cea mai mare piata de masini din Europa dupa Germania, o va depasi la anul(Dusterul nostru merge de rupe acolo), reteaua lor de socializare, vkontakte, numara vreo 200 de milioane de membri, si, cine intra pe ea poate vedea mii de caricaturi critice la adresa lui Putin, pamflete, orice. Chiar asa negru, ciumat si irespirabil pare sistemul asta fata de infloritoarea si democratica europeana Romanie? Fata de saraca Bulgarie?



Sa vedem ce zice si Vocea Rusiei:


http://romanian.ruvr.ru/......ilor-4997/



"Orizonturile Revoluţiei Eurasiatice – A. Dugin 07.03. 2014
March 8, 2014 at 6:29pm

Orizonturile Revoluţiei noastre – Alexandr Dugin (ideologul lui Putin pentru cine nu-l cunoaşte)

Din Crimeea până în Lisabona

(abstract, 7 martie 2014)

publicat pe Facebook în lb engleză pe data de 07.03. 2014

1. Nu ne vom limita să anexăm Crimeea. Asta e sigur. Dacă ieri, reunificarea cu Crimeea a fost pentru noi o mare victorie, astăzi este un lucru infinit mai mic. Mizele cresc. Oamenii din Sud-Estul Ucrainei se trezesc treptat. Este exact acel „greu la înşeuat dar uşor la călărit" (vechi proverb rusesc).

2. Tot ceea ce e într-adevăr important de-abia urmează. Nu ne aşteptăm la o victorie facilă. Pentru orice, trebuie să plăteşti preţul. Acum, suntem martorii naşterii unei noi realităţi politice, de aceea totul capătă o semnificaţie deosebită. Nu este o întreprindere tehnică, nu este un pariu. Aceasta este însăşi istoria. Bătălia pentru Ucraina este o bătălie pentru reunificarea popoarelor slave. Azi e clar că această reunificare ar trebui să fie diferită din punct de vedere geografic. Galicia şi un număr de regiuni pro-vestice, la fel cu o bună parte a Kievului, nu ţin la Unitate. Înţelegem asta. Nu vom târî pe nimeni cu forţa dar nici nu-i vom părăsi sau trăda pe ai noştri. Oricum, trebuie să te lupţi şi să te zbaţi pentru a putea crea o nouă realitate istorică şi politică.

3. Important: Puterea din Novorossiya (noul stat pro-rus care este în procesul de a fi creat chiar acum în părţile de Sud-Est ale fostei Ucraine) trebuie să fie curată. Liberă de orice influenţă a oligarhiei – inclusiv rusă sau pro-rusă. Kievul a început Revoluţia, dar acolo totul s-a încheiat cu lunetiştii americani, rusofobia murdară şi cererile de aderare în Nato. Totuşi, totul ar fi putut fi diferit. Oligarhii, escrocii şi funcţionarii corupţi au făcut pe toată lumea să se sature de ei. Dacă Kiev-ul şi Maidanul s-ar ridica din nou împotriva lor, fără Nato, fără scroafa murdară de Nuland, fără manipulatorii CIA şi rusofobia dezgustătoare, nici nu putem fi siguri de care parte am fi fost noi astăzi.Maidanul a fost la început pentru ceva bun. Probabil. Dar manipularea şi ignoranţa generală a oamenilor din Kiev (cum altfel să explici toate cele de mai sus, probabil printr-un nivel scăzut de cultură…) a transformat totul într-o murdară farsă sângeroasă. Atunci când în Piaţa Independenţei a apărut ucigaşul şi dementul rusofob Sanya Bily cu arma automată, a fost un semn clar, un fel de sentinţă finală. Încă mai era timp să se iasă din acel trend, însă acel lucru nu s-a întâmplat. Kievienii au eşuat Revoluţia. Însă în Crimeea şi în Sud-Est, dimpotrivă, oamenii au luat iniţiativa. În Ucraina, acum strigătul „Rusia" înseamnă „moarte oligarhilor", „libertate" şi „dreptate". Nu protejaţi pro-ruşi ar trebui să conducă acum fiecare regiune din Ucraina, ci cele mai cinstite, decente şi eroice persoane care au sprijinul direct al populaţiei. Aceasta este democraţia directă, fără farse, mediere, manipulare. Guvernatorii populari propuşi spontan, direct în anumite oraşe din estul Ucrainei a fost o idee strălucită. Aceasta este democraţia reală. Şi ce alternativă oferă Rada Ucraineană? Guvernatori-oligarhi (Taruta, Poroshenko, şeful Congresului Evreiesc European Igor Kalomovsky…)! În realitate, spiritul Maidanului este victorios în sudul şi în estul Ucrainei – împotriva SUA. Aceasta explică modul denaturat de a prezenta faptele în vest.

4. Este timpul să ne gândim la ceea ce vom face în Kiev. Este necesar să pregătim o nouă forţă. Nu neapărat necesar prorusă, ci slavică. Anti-Nato, anti-oligarhie, cu adevărat o forţă populară. Ar trebui ca acum să înţelegem dacă toţi naţionaliştii sunt angajaţi de CIA, oligarhie şi rusofobia nenaturală, sau dacă mai există cineva în rândurile lor care poate să evalueze situaţia în mod critic şi obiectiv. În orice caz, este evident că în această compoziţie, aşa-numitul guvern (junta) va fi demolat până la alegeri. În aceste circumstanţe, va fi imposibil să organizezi orice alegeri în condiţiile în care jumătate din populaţie părăseşte ţara veche şi, în mod activ, îşi crează o nouă entitate politică (Malorossia). Pretenţiile de a păstra graniţele vechi şi legile dinainte ale Ucrainei intacte sunt nerealiste. Avem nevoie de oameni noi care să înţeleagă faptul că ceea ce s-a întâmplat este ireversibil şi care vor fi capabil să se adapteze noilor condiţii. Astfel, în aceste circumstanţe, Maidanul ne poate deveni aliat. Dacă-l cureţi de de provocatorii neonazişti pro-americani care s-au mutat progresiv în guvernul Ucrainei (şi pe care în mod sigur poporul ucrainean îi va destitui cât de curând), Maidanul ar deveni un centru politic chiar interesant.Acesta este sufletul politic al poporului din Kiev, care a făcut o greşeală. Dar care ar putea la fel de bine s-o şi repare. Maidanul de exemplu, ar putea să revoce bestiile şi indivizii gen Taruta şi Kalomovsky din funcţiile de guvernatorişi să asculte public argumentele lui Paul Gubarev şi a guvernatorilor populari din Donetsk care au fost arestaţi ilegal de mercenari. Ar putea să întrebe liderii juntei referitor la incidentul cu lunetiştii. Ar putea să invite politicieni ruşi şi figuri publice să-şi prezinte viziunile şi poziţiile lor asupra viitorului Ucrainei. Nicio autoritate rusească sau vreun lider serios nu vor discuta cu junta şi cu neo-naziştii, dar cu populaţia din Kiev şi cu Maidanul, de ce nu?… De aceea Kievul nu este încă scos din calcule. Kievul nu poate fi confundat cu junta. Într-o parte e Kievul, în cealaltă parte e junta. De asemenea, junta nu e un reprezentant legitim pentru întreaga Ucraină de pe malul dreapt, cu atât mai puţin pentru Kievul de pe malul stâng! Dar Maidanul este o entitate politică în situaţii de urgenţă. Acum, că e clar că oamenii au fost ucişi de către CIA şi de Mossad, nu de către Yanukovych, toată povestea deja arată diferit. Au fost liderii juntei care la ordinul stăpânilor americani au omorât „suta", trimiţând-o pe lumea cealaltă (în Rai sau nu, asta e o întrebare încă fără răspuns).

5. De asemenea, e nevoie de un proiect politic şi pentru Ucraina de pe malul drept. Republica Vest-Ucraineană. Foarte atractivă. Chiar din punct de vedere afectiv. De asemenea ar putea să nu se grăbească să intre în Nato, deoarece ar avea probleme teritoriale cu regiunea subcarpatică populată cu străvechiul şi radical pro-rusescul grup etnic Russiny. Totuşi, în orice caz, acesta ar putea fi un stat ucrainean pur şi compact, cu propria limbă, fără minorităţi etnice sau lingvistice. Un proiect minunat. Ar putea fi chiar şi mai bine dacă această ţară va deveni vreodată parte a blocului comun slav. Dar asta e la latitudinea galicienilor să decidă. În acelaşi timp, acest proiect ar satisface chiar şi cele mai sălbatice vise ale ultra-naţionaliştilor actuali. Populaţia vorbitoare de rusă şi oamenii întregi la cap vor părăsi rapid acele locuri, iar atunci, va fi posibil pentru toţi ucrainienii de rasă pură să comunice liber în propria lor limbă şi chiar să ridice undeva monumente închinate lui Shukhevych, Bandera, Petlyura şi chiar lui Hitler. Din perspectiva postmodernităţii, un astfel de stat are toate drepturile să existe. Atunci, acolo ar putea Yarosh (şeful Sectorului de Dreapta) să devină preşedinte, Dmitro Karchinsky, şeful mişcării anarho-naţionaliste ar putea deveni Ministru al Culturii iar maniacul idiot Sanya „Bily" Musychko Procuror General sau Ministru de Interne. Apropo, sunt foarte serios. Este o idee bună. În etapa istorică următoare, această enclavă ar putea foarte bine să apară.

6. În orice caz, revoluţia noastră nu se va opri în Ucraina de Vest. Trebuie să continue în Europa. Acesta este cel mai interesant aspect: odată cu Maidanul din Kiev, U.S. au deschis Cutia Pandorei în Europa iar aceasta nu mai poate fi închisă. Corect a spus Kissinger că puciul din Piaţa Independenţei îi arată lui Putin ce-l aşteaptă (Bolotnaya, ecoul atlantiştilor din Moscova şi din alte regiuni domestice, coloana a 5-a). Dar… Aceasta nu e o ameninţare doar la adresa Moscovei, e o ameninţare şi pentru Europa – incluzând Germania, Franţa, Italia şi toate celelalte ţări. Odată ce SUA au învăţat cum să-şi manipuleze complicii neo-nazişti, într-o bună zi vor putea repeta asta foarte uşor în orice altă ţară europeană. Şi O VOR REPTA! Mâine sau mai târziu. Astfel încât dacă situaţia lor va deveni acum foarte rea, atunci o vor repeta cel mai probabil mâine.

7. Europa are de înfruntat o Revoluţie în ambele cazuri: dacă noi, ruşii, câştigăm şi ne oprim undeva sub presiunile Nato. Dacă vom câştiga, vom începe extinderea ideologiei liberaţionale (de americani) în toată Europa. Este ţelul suprem al Eurasianismului- Europa de la Lisabona la Vladivostok. Marele Imperiu Continental Eurasiatic. Şi-l vom construi. Asta înseamnă că Revoluţia Europeană va fi Revoluţia Eurasiatică. Acesta este ultimul nostru ţel suprem. Şi fiecare pas reuşit (de la menţinerea integrităţii Rusiei în faţa separatismului cecen în anii 2000, la eliberarea Oseţiei de Sud şi a Abhaziei în 2008 iar acum Crimeea, în martie 2014) – este un pas înainte spre Revoluţia Europeană care va fi dusă la îndeplinire de către Omul Destinului.

8. Acum în cazul al doilea, acela în care noi (Doamne fereşte!) ne oprim. Atunci presiunea din Ucraina, conflictul civil şi politic, se va revărsa şi se va răspândi în toată Europa. Va fi de asemenea o Revoluţie, dar similară celeia care s-a întâmplat în Maidan. Aceasta va fi o baie de neo-nazism a la Breivik şi o complicitate a anumitor grupuri şi mişcări identitare. În Europa ultimilor ani, Sistemul (oligarhia financiară globală şi americană) arată clar că intenţionează să să utilizeze acest element pentru o destabilizare radicală a Europei. Dacă în Ucraina energia din Maidan a fost rusofobia neo-naziştilor ucrainieni, fără de care Maidanul nu ar fi ajuns la nivelul la care să dea o lovitură de stat, în Europa combustibilul urii va fi ura naţionaliştilor împotriva emigranţilor, a Islamului şi a LGBT şi, corespunzător, ura imigranţilor, musulmanilor şi a LGTB împotriva populaţiei indigene. Acum, suportul câtorva identitarieni europeni (mulţi, dar nu toţi) pentru Sectorul de Dreapta e clar – au aceleaşi ţeluri structurale şi acelaşi stăpân. De aceea, de asemenea şi în acest caz, Revoluţia aşteaptă Europa. "


Nu suna chia rau. Chiar e un articol decent, care arata visurile rusilor, justificabile:de ce numai altii au voie sa aiba baze si state marioneta peste tot in lume si sa-si impuna economia satanista peste tot?



Iarasi un articol foarte decent pe Vocea Rusiei :

http://romanian.ruvr.ru/2014_03_10/E-vremea-marilor-alegeri-6964/




Deci,in concluzie, sa mai lasam ipocriziile. N-o fi Putin usa de biserica, dar sigur Stalin nu e ...si sigur despre comunsim nu se mai pune problema.


Ucraina este un stat artificial,formata din teritorii luate de la noi,polonezi,unguri si rusi.
Americanii iarasi isi baga coada peste tot,chiar langa casa rusilor.


Mi s-a parut corecta interventia rusilor,avand in vedere ca noua conducere e clar oligarha si cu orientari fasciste si care desigur nu reprezinta intereselor majoritatii din Ucraina( si poate doar a maidanezilor). Avand in vedere ca s-a pus grav in pericol ordinea in zona,rusii au cantonat un piculet in Crimeea (nici nu se compara aceasta actiune cu bombardarea Serbiei de catre "slavatorii" NATO sau invazia din Iraq ).

Plus ca acei lunetisti fantomatici de pe cladiri nu aveau absolut nicio legatura cu ianukovic(ca tot aud ca el a dat ordin sa se traga,baliverne de adormit oamenii speriati de comunism), ba mai mult s-a constatat ca au tras atat in protestatari, cat si in fortele de ordine:

http://www.razbointrucuvant.ro/......ea-neagra/

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Te stresezi prea mult! Esti atat de stresat incat iti raspunzi singur la intrebari. Ai spus ca esti tanar, ei bine daca esti tanar vezi-ti de tineretea ta, informeaza-te ca e normal sa o faci dar nu mai fa scenarii sumbre in care tu vei traii ca bunicul meu. Suntem o tara libera, cu drept de exprimare, cu drept de vot, suntem in UE, in NATO si nu vom iesi de acolo. Niciun bloc comunist nu mai poate reveni la putere asa incat sa se intample ce gronganesti tu. Sa aduca inapoi ce Romania a trait cu 30 de ani in urma. Si lucrurile nu au fost chiar asa cum le expui tu, oamenii traiau, invatau lb straine, engleza, franceza, germana, italiana, se distrau in carciumi, la ceaiuri, vedeau filme pe banda la video recorder, mergeau la munte si mare si cand aveau chef ca bani erau sa ti-i pui si in cap. Daca erai cinstit si iti vedeai de treaba ta traiai frumos, in ultimi ani a fost mai rau cu mancarea dar in rest nu era asa tragic cum spui tu. Nu gaseam carne la alimentara dar mergeam la carciuma si mancam friptura. So, te agiti prea mult si te temi de nimic in loc sa iti traiesti ani frumosi ai tineretii.

| Teardrop a răspuns:

Tre' să fii mai bruiat ca Europa Liberă pe vremea comunismului să crezi că rasa umană v-a mai permite vreodată vreun război mondial

| iCappy a răspuns:

Branzarolling on the floor)))))))))))))

(Ai zis imaginatie nu?)

| MihaiN a răspuns:

Comunismul e o ideologie totalitara cu un background criminal masiv.In numele unor idei tampite au fost ucisi mii de oameni (oricine critica sistemul sau pe Ceausescu risca tortura sau chiar sa fie ucis - a se vedea intelectualii care au murit in inchisori). Oricine era prea religios risca sa aiba si el probleme (a se vedea preotii persecutati de comunisti), la fel si oricine nu facea ce vroia conducerea (chimistul care a refuzat sa ii acorde doctoratul in chimie Elenei Ceausescu a murit "in conditii suspecte" la foarte putin timp dupa asta.Ca economie, totul statea extrem de prost (planul cincinal Nu are cum sa mearga - de asta PIB-ul Romaniei este mult mai mare acum decat atunci), exprimarea era o adevarata incercare (iti era teama sa spui orice, sa nu te "toarne" cineva la securitate), unele medicamente importante nu se gaseau sau se gaseau rar, cozi la paine si la carne, ulei luat pe cartela etc.

| Solovey a răspuns:

O tara fara Gay
Mai multa regula
Tineri nefumatori
Mai putini oameni drogati
Respect fata de cei mai in varsta
Fara cocalari.
Si sati lin ca comertul extern/intern va exista, vom putea si asa sa vizitam alte tari si vom avea internet.

| missandrab a răspuns:

Pfhhh... De unde sa incep? Cred ca ar fi bine cu ce nu vad eu in regula in regimurile actuale de guvernare: democratice sa le zicem, cu toate ca si astea is de multe ori doar pe hartie. N-am trait in Comunism, tot ce stiu despre el este de la parinti, bunici si carti. Insa pot fi sigura de unele lucruri: as fi preferat sa ascult discursul lui Madam Codoi, decat sa aud pe toate canalele de Dragusanu Bianca - oricum fatuca asta n-are mai mult in cap, decat sa vad fete ieftine in loc de promovarea adevaratelor valori ( de ex, de cate ori ati auzit la tv de Simona Halep? de cate ori am vazut noi la tv elevii campioni?), decat sa aud numai despre crime, violuri, abuzuri, sefi de politie beti la volan șamd. As fi preferat ordinea si disciplina in Institutii, nu ca azi: mergi la medic, ai bani se uita la tine, nu ai, stai si mori; mergi la Primarie, ai pile, te intreaba ce doresti, n-ai pile, dormi peste noapte ca sa prinzi rand a doua zi; la scoala daca parintii tai sunt profesori, medici, avocati ș.a., ai note mai bune, daca nu- invata ca prostul... Ce sa mai zic? Ca preferam ratia de alimente in favoarea fast-foodurilor de azi? Pentru ca daca e sa facem o simetrie, nu mureau oamenii de cancer cum mor astazi. Preferam CENZURA in favoarea miilor de cazuri de SIDA de azi, interzicerea avortului si pedepsirea acestuia decat bebelusi lasati in casele de copii, spitale, sau mai rau- tomberoane. Nu neg ca nu erau si dezavantaje, poate principalele ar fi colectivizarea si accesul greu la educatie, dar pe atunci cine facea facultate, chiar o facea si de lucru, nu avea numai cine nu voia sa lucreze.

| Erick1 a răspuns:

Al Treilea Razboi Mondial e posibil sa inceapa, dar ultima noastra grija daca incepe e faptul ca ne intoarcem la comunism. Este clar ca nu o vom face. Acum suntem in UE si NATO, comunistii au ajuns dupa Al Doilea Razboi Mondial la putere prin faptul ca au furat voturile la alegeri la comanda Moscovei, acum este imposibil. Noi am mers cu occidentul, nu cu Rusia. Ca sa nu mai zic ca noi am fost singura tara unde comunismul a picat cu o revolutie sangeroasa, in celelalte tari a fost ceva de formalitate. Noi am fi primii care ne-am revolta daca ar fi sa se intoarca un asemenea regim, deci stai calm din aceasta privinta ca nu se va intampla.
Pe de alta parte, nu uita ca avem si acum anumite dezavantaje: importam mult prea mult, ne pleaca studentii in strainatate etc. Probleme sunt mereu, dar macar acum ai acces la informatie si ai libertate de opinie. In toate cazurile, noi romanii functionam cum trebuie doar ca cineva sta cu biciul pe noi, altfel nu facem nimic. Probabil ca va trebui sa ajunga la putere cineva care sa ia masuri mai drastice ca sa ne revenim si noi (pentru ca putem depasi ca trai multe tari din Europa de Est cu resursele pe care le avem). Asta este, asteptam si vedem ce ne aduce viitorul

| danielti a răspuns:

Eu ca tine