Poti face plangere penala, avand in vedere prevederile Codului penal, citez:
"ART. 253. Distrugerea
(1)Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(6) Pentru faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Ai la dispozitie 3 luni de la data distrugerii ca sa faci plangerea asa ca mai intai te sfatuiesc sa soliciti despagubirea pentru distrugerea telefonului, respectiv sa-i dai un termen de vreo 10-15 zile sa-ti plateasca telefonul. Daca nu o face atunci poti sa-i faci plangerea penala.
Asta m-am gandit si eu, nu cer sa-l duc la service mil repar singur acasa cum am facut acum 3 saptamani nu cer mult doar 130lei pentru un ph 7. nu-i o avere dar fiind elev nu imi zboara bani din parti
TU esti de vina!
1. De ce tii telefonul la scoala, la accesul altora?
2. De ce furi curent de la scoala?
3. De ce n-ai grija de bunurile tale?
In viata, trebuie sa eviti situatiile de accidentare sau de furt, posibile!
Concluzie:
Acesta a fost o lectie. Alta data o poti pati si mai rau.
Alta data ai grija ce- si cum faci!
Te duci acasa la coleg si le ceri parintilor bani degeaba faci plîngere la politie nu se rezolva nimic
Momentat incerc să o fac amiabila cu el dar nu prea iese, incerc sa ii spun dirigintei sa ii spuna parintilor sai, eu numi repar telefonul, ar m-ar fi o varianta sa-i iau telefonul si sa il fac una cu pamântul dar presimt ca tot eu o sa ies prost
In general cu astfel de lucruri telefoane laptopuri nu este bie sa mergi la scoala unde se pot intampla accidente din vina altor colegi si atunci inevitabil se ajunge la tensiuni si discutii, acum nu stiu daca politia te va ajuta in cazul tau deoarece pentru ei nu este ceva urgent, nu este vorba de un furt de o crimă sau de o victimă, este vorba de un telefon pe care chiar tu singur îl puteai strica scapîndu l pe jos, deci colegul tau va putea spune ca nu este vina lui, si tu ramîi cu paguba, aceste aparate sensibile se folosesc acasa nu la scoala, este adevarat ca moda s-a schimbat si toti copiii au telefon, dar ai grija de el incarca l seara acasa si tine l in buzunar nu il incarca in clasa ca asa se intimplă accidente, sau se putea mai rau sa ti l fure.
Sunt la liceu, sunt la 37km distanta de casa, si n-am cum vreo o ora jumate sa stau in fiecare zi si sa ma uit pe geam...
Se poate face plângere penală pentru distrugere. Dacă ești minor atunci părinții vor trebui sa facă asta. Însă înainte de a se ajunge aici, poate fi rezolvat pe cale amiabilă. Mai întâi trebuie discutat cu conducerea școlii și părinții respectivului coleg sa fie trași la răspundere. De asemenea, pe lângă contravaloarea reparației, ii poate scădea și nota la purtare respectivului coleg. Depinde ce decizii iau iei, ca și conducere. Însă tu discută cu părinții tăi.
Eu incerc sa o fac amiabila si ii spun dirigintei sa discute cu parintii
Ce mofturi sunt nene astea? Daca nu-ti da banii vorbeste cu diriga sa vorbeasca cu parintii lui. Solved.
Da dar ala e cam mârlan si ma tem ca nu iau nimic
Interesant, el poate folosi oricand impotriva ta motivul „la scoala nu ai ce cauta cu telefonul" si „nu este voie in regulamentul d eordine inerioara sa folosesti echipamentul in afara manualelor de pe care inveti"
Astfel, acele prize nu sunt pentru voi elevii, ci pentru profesorii care au voie pentru buna functionare a orelor.
Asadar, daca faci plangere din partea conducerii scolii tu poti pica rau si nu el.
Profesori ne dau voie, naven manuale si ne zice sa folosim telefoanele, dar mersi de informatie o sa incerc amiabil cu diriginta si directoarea