| GabyValdes a întrebat:

Recent am fost prins de radar in localitate cu 110 e85, 1 dimineata, soseaua pustie, oricum imi asum greseala, in fine.

Politistul mi-a spus "ti-am dat 9 puncte de amenda"
1pct-145lei, 9pct-1305lei
"in 15 zile poti plati jumatate, adica 652. 5lei"

Ajung acasa si ma uit pe amenda 10pct-1450lei, in 15 zile 652.5 lei si aici...eroare.
In mod normal, daca primeam 10 puncte de amenda, scria jumatate din 1450, adica 725lei...dar la mine pe foaie scrie 652. 5lei in 15 zile si mai este si incercuit, nu are nimic scris, nu s-a corectat, nu nimic...si a mai si spus ca a dat 9 puncte.
Acum nu stiu, scrie 10pct, dar 652. 5lei in 15 zile.
Cat trebuie platit pana la urma?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La orice amenda rutiera poti plati in maximum 15 zile jumatate din minimul amenzii prevazuta de Codul rutier, indiferent de ce amenda a stabilit agentul de politie.
Amenda prevazuta pentru contraventia comisa este de la 9 puncte-amenda la 20 puncte-amenda, ti-a stabili amenda de 10 puncte-amenda (1.450 lei) si a indicat ca poti plati jumatate din minim (minimul fiind 1.305 lei), deci suma de 652, 50 lei, daca o platesti in maximum 15 zile de la data procesului-verbal de contraventie. Nu se plateste jumatate din amenda fixata.
Este foarte corect cum a indicat agentul, asa ca plateste in maximum 15 zile si vei plati numai 652, 50 lei.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se numeste sistemul ablatiunii, doar daca o lege speciala prevede plata a jumate din cat ti s-a acordat platesti asa, regula e ca in 15 zile se plateste jumate din minimul legal

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Îți recomand să te adresezi la cea mai apropiată secție de poliție și să-i întrebi cât costă, pentru a nu avea probleme după.