| Preda_Leo_1964 a întrebat:

Salut, recent am listat un laptop pe OLX si am primit mesajul acesta pe chatul de la OLX de la un anume "antipiracyro".

Ce credeti ca trebuie sa fac? Este vechiul meu laptop si voiam sa il vand. Eu nu am instalat windows-ul pe el, nici nu stiu sa o fac... are instalat Windows 10 Pro de jumatate de an, de cand am fost sa il curete si sa ii puna pasta termo conductoare, baiatul de acolo mi-a reinstalat si windows-ul deoarece mergea foarte greu.

"Stimate domn *****
Vă contactăm pentru a vă informa că ați comunicat cu un consultant angajat de către divizia globală Microsoft Digital Crimes Unit. În cadrul Microsoft, divizia Digital Crimes Unit (DCU) este o echipă legală globală ce are ca scop combaterea criminalității informatice. Odată ce sunt descoperite în piață situații posibile de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală, Microsoft dorește, în primul rând, să se asigure că persoanele implicate înțeleg riscurile importante pe care și le asumă, le solicită să analizeze legalitatea ofertelor promovate și le oferă posibilitatea să corecteze posibilele erori înainte de a lua în calcul vreun demers legal.
Microsoft DCU ne-a angajat pentru a monitoriza piața online din România și astfel am aflat despre ofertele dumneavoastră de software Microsoft de pe platforma OLX. Pe baza datelor disponibile până acum, activitatea de vânzare a produselor software Microsoft pe care o desfășurați nu pare să respecte legislația privind protecția drepturilor de proprietate intelectuală.
Simpla Cheie de Produs ca atare nu constituie o licență, așadar nu ar trebui să fie revândută separat cu titlul de licență pentru software Microsoft. În plus, este important să subliniem faptul că realizarea unei copii pe suportul pe care îl oferiți (DVD sau CD) poate fi considerată reproducere neautorizată de software Microsoft, iar vânzarea copiilor neautorizate de software Microsoft poate fi considerată că încalcă legea. De asemenea, oferta dumneavoastră nu pare să îndeplinească cerințele legale aplicabile pentru revânzarea de software.
Acest mesaj are ca scop să vă ofere posibilitatea de a vă reanaliza activitatea de vânzare și distribuire de produse software Microsoft care este posibil să nu respecte legislația, pentru a evita consecințele negative ce decurg din încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. Așadar, vă rugăm să vă revizuiți ofertele și să ne acordați cooperarea dvs. neîntârziată în înlăturarea tuturor ofertelor neautorizate și încetarea oricărei activități de vânzare care încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale Microsoft sau legea aplicabilă.
Microsoft tratează cu seriozitate încălcările drepturilor sale de proprietate intelectuală. Firește, Microsoft face demersuri pentru a-și proteja clienții împotriva software-ului contrafăcut/nelicențiat și caută de asemenea să se asigure că vânzătorii autorizați nu sunt dezavantajați ca urmare a existenței ofertelor care încalcă cadrul legal aplicabil.
Dacă nu sunteți siguri în ceea ce privește ce este și ce nu este legal, vă recomandăm să obțineți în mod independent consiliere juridică pentru a vă asigura că nu încălcați drepturile de proprietate intelectuală ale Microsoft și nici legislația aplicabilă. Microsoft își rezervă toate drepturile în ce privește activitatea dumneavoastră. Sperăm că veți analiza acest mesaj și că veți acționa în consecință. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că vom continua să monitorizăm activitatea dumneavoastră publică de vânzare de produse software Microsoft.
Dacă doriți, reprezentantul local al DCU poate trimite către adresa de e-mail pe care ne-o comunicați un e-mail formal prin care să confirme prezentul mesaj.
Cu stimă,

Consultant de monitorizare al Microsoft DCU"

4 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Sa il vinzi linistit. Asta e unul care viseaza sa te intimideze ca sa le dai bani.

| Preda_Leo_1964 explică (pentru Wr3nch):

Sigur? Nu vreau sa ma trezesc prin nu stiu ce pentru o "licenta"

| Wr3nch a răspuns (pentru Preda_Leo_1964):

Sigur. Tu vinzi un produs, nu un serviciu cum e instalrea de Windows.

| Preda_Leo_1964 explică (pentru Wr3nch):

Dar cel care l-a instalat, a facut-o ilegal? Adica nu este ceva legit, pe el nu il sanctioneaza?