| Armi480 a întrebat:

Salut! Riveranilor li se aplica sensul unic? Am fost martor la o întâmplare in trafic in care un riveran a ieșit din garajul lui(care era chiar langa interesectie) mergând teoretic pe sens unic doar vreo 10 metri pana la intersecție si cand a fost intrebat de alt șofer de ce iese de acolo, răspunsul a fost ca este riveran.Ce părere aveti?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal că li se aplică. Exista și cazul când sensul unic e reglementat de panouri adiționale care spun expres că nu se aplică riveranilor

| mihai69 a răspuns:

Ce e un 'reveran'?

| Armi480 explică (pentru mihai69):

Riveran am vrut sa scriu.In loc sa pui intrebarea asta puteai sa ti dai si tu seamalaughing)

| mihai69 a răspuns (pentru Armi480):

Glumeam, după cum vezi.

| mihai69 a răspuns:

On topic: dacă mergea in sensul corect al străzii cu sens unic, e ok. Dacă însă mergea invers... e irelevant faptul că stă acolo. A încălcat legea circulației.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Li se aplică sensul unic, nu sunt scutiți.

| Iote a răspuns:

"mergând teoretic pe sens unic doar vreo 10 metri"
Cred ca ai vrut sa spui "sens invers". Pentru ca strada cu sens unic are o singura banda.
Indiferent daca locuieste acolo sau nu, legea e clara. Trebuie sa respecte sensul unic. Raspunsul sau a fost la bascalie, ca sa zica ceva. Nu are dreptul sa mearga in sens invers. Daca intra atunci cineva, facea accident.