| AndRei_StaNciu_1993 a întrebat:

Revin cu o alta intrebare despre tepe! E a doua teapa in putin timp.
Deci, am cazut la intelegere cu un tip din Alba Iulia sa fac schimb de un telefon! Am trimis un S3 (cu tot cu acte,garantie, cutie ) si 200 RON si mi-a spus ca imi va trimite un Iphone 5! Logic ca n-am mai primit nimic! Asa ca intrebarea mea este,daca ma duc la politie,cum pot dovedii ca telefonul este al meu daca i-am trimis si actele? SI ce pot face in legatura cu asta? Mentionez ca eu sunt din Ialomita, la 500 Km de el!

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai putea dovedi intelegerea si poti dovedi ca i-ai trimis pachetul si banii. In orice caz trebuie sa-i faci plangere penala pentru inselaciune.

| AndRei_StaNciu_1993 explică (pentru Ioandelasal):

Jipa,daca i-am trimis actele(chiar tot ce contine acte) cu ce sa dovedesc? In chitanta de la Posta Romana nu scrie ce am trimis! Sau sincer nici nu stiu ce scrie!
Ioan, cum pot dovedi intelegerea ca am vorbit cred ca 10 minute la telefon!

| Ioandelasal a răspuns (pentru AndRei_StaNciu_1993):

In actul de trimitere trebuia sa fii scris continutul coletului si valoarea acestuia, cel putin pentru o eventuala despagubire, daca pachetul s-ar fi pierdut. De asemenea trebuie sa ai chitanta de trimitere a banilor.
Nu mai stie altcineva de intelegerea voastra?

| JohnnyBi a răspuns:

Deci tu trimiti prin posta un telefon fara mentiunea de ramburs? mergi pe incredere cu straini? esti din generatia noua de prosti?

acum lasand la o parte ca ti-o meriti cu varf si indesat ca mergi pe incredere, te duci la politie si depui plangere pentru inselaciune. spui ce s-a intamplat si organul competent iti va cere actele necesare probarii (chitante, facturi, etc). este obligatia lor sa te ajute in orice mod posibil de a-ti intra din nou in posesia telefonului. din cate stiu eu din practica, telefoanele pe GPS se cauta si se gasesc doar la plangeri pentru infractiuni mari, nu inselaciune. dar poate gasesc organele competente o metoda sa te ajute mai mult decat internetul.

si poate te inveti minte sa mai trimiti telefoane prin posta la necunoscuti

| doctorandus a răspuns:

Stii cum se spune: prima oara e vina escrocului, a doua oara e vina ta.

| Jipa95 a răspuns:

Vei avea nevoie de chitanta primita de la posta, si actele telefonului, pentru a dovedi ca este intr-adevar telefonul tau. Daca i-ai trimis si garantie, tot ce tine de acte, i-ati adio de la tefelon. In cazul in care le detii, te duci frumusel cu politia la el in porticica, si il rogi frumos sa ti-l returneze happy

| AndRei_StaNciu_1993 explică:

In afara de parinti, nu mai stie nimeni! Chestia este ca am dat resetare din fabrica inainte sa il trimit! Localizarea prin Gps cred ca iese de discutie! Cum pot dovedii cu chitanta aia ca nu inteleg? Nu scrie nimic pe ea legat de valoarea produsului! Nu mai stiu exact ce au scris cei de la Posta Romana pe ea! Iar acum daca omul are si actele ce credibilitate am eu? Plus ca telefonul e luat pe fabrica lu' taicamiu!

Cum spuneam, toate actele telefonului sunt la el! De la garantie pana la actele de achizitionare! Eu am doar chitanta de la Posta Romana!

Deci mai pot face ceva?