1. Exista legislatie care impiedica publicarea portretului unei persoane fara consimtamantul acesteia. Art. 88 alin. (1) din Legea 8/1996, privind dreptul de autor, spune ca "Utilizarea unei opere care contine un portret necesita consimtamantul persoanei reprezentate in acest portret".
Mai este si in codul penal dar nu stiu articolul cu publicarea de poze si poze falsificate.
Am citit recent un caz asemanator
http://adevarul.ro/......index.html
Eu zic sa vorbesti in primul rand cu parintii tai, apoi parintii fetei, poate isi retrag plangerea.
Daca ai mai mult de 16 ani, ai cam patit-o!
E chestie penala, poti sa ajungi in judecata, a fost un caz recent. Tu ar trebui sa-ti ceri scuze acum de la fata aceea si sa o rogi sa-si retraga acuzatiile! Nu stiu exact daca inchisoarea e pe bune, sau doar a fost cu suspendare. Dar si inchisoare cu suspendare inseamna cazier "patat". Din cate am retinut eu, am prins pe final, cred ca se vorbea de 1 an.
Conteaza ce ai facut cu poza aceea! Faptul ca ai modificat o poza nu este ceva de care sa se ocupe politia. Dar daca ai prezentat-o in public cu scopul de a defaima fata aceea te poate da in judecata, in proces civil. Daca ai santajat-o cu acea poza, este fapta penala.
Daca o sa ai de aface cu politia. spune-le ca a fost o greseala si ai vrut sa faci poza la amuzament. eu cam atat stiu
Daca nu ai incercat sa o santajezi cu acea poza nu cred ca are ce sa-ti faca
Parerea ta ca n-are ce sa-i faca, o sa ajunga la judecata, exista deja un precedent in Romania. Chiar recent.
Uitatea farte sunt o gramada de persoane facute de ras pe internet si nimica nu li se intamplaStiu si eu de o lege de acest gen dar nu cred ca s-a pus in functiune inca
Legea exista, n-am timp sa o caut acum. A fost o condamnare recenta de 1 an pentru un caz asemanator. Nici nu era vorba de santaj. Nu s-a intamplat nimic pana acum pentru ca prea putini au depus plangere.
Doamne fereste, de ce ai face asa ceva? Nu te mai juca cu asta vreodata! Cereti scuze de la fata aceea.
"Ce tie nu iti place, altuia nu face!" era o vorba...
Daca tie ti-ar face cineva asa, cum te-ai simti?
Mi-ai raspuns la intrebare cu alte intrebari. te-ai gandit ca poate am avut un motiv serios sa fac asta?
Cristi, indiferent care a fost motivul tau nu ai scuza, cel m-ai bine ar fi sa vorbesti cu fata sa isi retraga acuzatiile, pentru cu poate sa iti deschida proces civil pentru defaimare si un judecator m-ai aspru poate sa iti dea o sentita destul de dura si sa iti pateze cazierul. Vorbeste cu fata si da-o la pace, ai gresit si tu a gresit si ea si sunteti chit. Poate pana la urma o puneti de o relatie )))
Poti fi dat in judecata.
Desi nu prea inteleg ce ai avut de castigat cu chestia asta.
Nu are ce sa iti fac mai ales de dosar poate o mica amenda, asta nu se incadreaza la nimic penal, si daca nu ai buletin scapi mai repede asa ca te-ai speriat degeaba mult noroc, aa si inca ceva, si eu urasc politistii
FUNDA!?
Daca esti major ai cam be**t ariciul! In primul rand poate sa zica ca iti bati joc de ea sau chiar (daca a iesit asa realistica poza ) sa zica ca publici poze indecente. Serios acum, nu iti este un pic de rusine sa faci asa ceva? Totusi nu-ti gasesti alta ocupatie? Nu cred ca ti-a conveni sa fii in locul ei.
Nu am belit nimic. poza e iesit realistica 99%. vreau sa stii ca nu am facut asta asa degeaba.
Petronela întreabă: