anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Se poate vinde o mașină fără să o mai pun la primărie?

Adică să cumpăr o mașină cu fiscal și să o vând la altcineva imediat fără să o mai pun la primărie și să merg la poliție.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu se poate. Ca să vinzi o mașină, trebuie să ai toate actele pe numele tău. Dacă ești propietar, poți să o vinzi. Până nu ai toate actele, ea nu este a ta. Nu poți să vinzi ceva ce nu îți aparține.

| ecathvc356 a răspuns (pentru sadrian46):

Salut. Dar dacă nu mi-a înstrăinato pe talon se poate? Sau daca o înscriu doar la primărie

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu se poate, fiindca actele de vanzare cumparare nu au fost legalizate si pana nu treci masina pe numele tau la Primarie si obtii certificat fiscal pe numele tau, nu esti propietarul legal al masinii si nu poti sa vinzi ceva ce legal nu este al tau.

| Hammurabi a răspuns:

O mașină nu e cumpărată, adică finalizată cumpărarea (legal, cu acte) până ce actele nu sunt pe numele tău și nu devi proprietarul mașinii în acte.
Proprietar înseamnă că actele mașinii sunt pe numele tău. Nu doar că mașina e la tine în curte.
Până nu ești proprietarul ei, nu o poți vinde altuia.

Dacă vrei să faci cum fac samsarii, iei mașina de la Andrei și îi dai banii, găsești un cumpărător, iar actele se vor face direct între Andrei și cumpărător.
Dar îți dai seama că sunt o grămadă de riscuri.

| nightghost96 a răspuns:

De exemplu:

Eu cumpăr o mașină cu fiscal de la Andrei.
În acest moment am mașina, actele mașinii pe numele lui Andrei și contractul cu fiscal.

Apoi intenționez să o vând la altcineva.

Se poate? Să predau la rândul meu mașina oferind actele pe numele lui Andrei și fiscalul primit pe care nu l-am băgat pe primărie?

| goguPatent a răspuns (pentru nightghost96):

Se poate doar daca respectivul face contract direct cu Andrei si nu cu tine.