| RamboxxL a întrebat:

Salut, sunt angajat de 3 ani la o firmă destul de mare, am fost angajat pe un post, nu am avut nici o abatere dar acum vor să mă dea pe alt post. Incă nu am semnat nimic oficial... Acum mă amenința că mă dau afara daca nu ma duc unde vor iei... ceea ce vreau sa stiu este daca pot face asta fara ca eu să le semnez demisia și dacă pot face ceva gen să îi dau in judecata

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti fi mutat pe alt post, fara acordul tau, daca acesta corespunde pregatirii profesionale, este in aceeasi localitate, nu iti este diminuat salariul si nu ai conditii mai grele de munca.
Daca prin mutare se schimba ceva din elementele principale ale contractului individual de munca (locul si felul muncii, se diminueaza salariul, cere alta pregatire profesionala) atunci nu poti fi silit sa accepti. Nu te pot concedia pentru refuz decat in cazul ca postul pe care esti acum este desfiintat. Daca o fac ii poti da in judecata si sa castigi.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca te pot da afara, daca refuzi sa muncesti, acolo unde te trimit ei. Au acest drept legal, ca doar esti in compania lor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este dificil să îi dai în judecată, doar pentru schimbarea pe alt post.
Eu am trecut prin asta și soluția a fost să plec.

| RoCkKiD a răspuns:

Salut,

Nu pot sa iti schimbe fortat fisa postului, trebuie sa semnezi si tu. Ce pot face in schimb, daca sunt destul de perseverenti, este sa iti restructureze postul, deci sa te dea afara. Asta va fi cu putina munca pentru ei dar daca vor pot sa o faca.

Daca ai dovezi ca au ceva cu tine si nu e din cauza performantei tale ii poti actiona in instanta pentru treaba asta, poti face chiar si o sesizare la ITM.

| RamboxxL explică (pentru RoCkKiD):

Da asa stiam și eu că trebuie sa fi și tu de acord cu noul post de muna.
Nu am avut nici o abatere cat timp am fost acolo