Nu este adevarat. In cazul tau perioada de suspendare incepe pe data cand ti-au retinut permisul de conducere, conform Regulamentului de aplicare a Codului rutier, citez:
"ART. 210
(1) În situaţia în care conducătorul de autovehicul săvârşeşte o faptă pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, eliberându-se dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie, sancţiunea contravenţională complementara operează începând cu ziua următoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii.
(2) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere este eliberată fără drept de circulaţie, suspendarea exercitării dreptului de a conduce operează din momentul aplicării sancţiunii contravenţionale complementare prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei."
Perioada de suspendare a dreptului de a conduce incepe de la data cand ti-a fost retinut permisul, daca nu ai cerut dovada cu dreptul de a conduce. Daca ai primit asemenea dovada perioada de suspendare incepe de la expirarea valabilitatii dovezii.
Dovada am primit-o fara sa cer si pe ea a mentionat politistul ca nu am dreptul de a conduce...
Sunt intr-o mare dilema si pana dau testul mor de curiozitate am intrebat astazi niste politisti pe fuga ce si cum dar ei mi-au zis dupa ce iau testul incep cele 30 de zile, insa mi se pare o prostie...
Fix asa speram sa fie...i-am intrebat pe fuga pe ei si nu le-am zis ce fel de dovada am primit...Va multumesc frumos!
Nu este adevarat. In cazul tau perioada de suspendare incepe pe data cand ti-au retinut permisul de conducere, conform Regulamentului de aplicare a Codului rutier, citez:
"ART. 210
(1) În situaţia în care conducătorul de autovehicul săvârşeşte o faptă pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, eliberându-se dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie, sancţiunea contravenţională complementara operează începând cu ziua următoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii.
(2) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere este eliberată fără drept de circulaţie, suspendarea exercitării dreptului de a conduce operează din momentul aplicării sancţiunii contravenţionale complementare prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei."
Reducerea de pedeapsa inseamna ca deja ai o perioada de 60 sau 90 zile de suspendare. Daca iei testul vor ramane doar 30 zile din perioadat stabilita deja