In mod normal nu mai trebuie nimic, decat cardul de sanatate.
Tatal tau sa spuna la spital ce ti-au zis de la sanatate si sa intrebe exact despre ce adeverinta este vorba.
„ sa intrebe exact despre ce adeverinta este vorba." - sugestia asta am primit-o inca de la cineva, pe o hartie sa imi scrie concret despre ce e vorba. Tata nu e o persoana „cu carte", din ce mi-a zis el sunt inca in ceata dar am reusit sa imi fac totusi o idee, am scris mai jos „Adeverinta cum ca am fost la CAS si cum ca l-am co-asigurat pe tata". Cum ziceam, dubii ca stie Kaufland ce fac eu in timpul liber si pe la ce institutii umblu.
Birocratia este mare, daca tatal tau primeste cardul de sanatate atunci n-are nevoie de adeverinta.
Daca totusi insista de la spital atunci adeverinta o obtii de la sanatate, firma la care esti angajat n-are cum sti daca tatal tau, care nu lucreaza le ei, este sau nu coasigurat.
Adeverinta: cardul de sanatate a tatalui tau.
Daca nu-l stiu citi cardul la spital, atunci sa cheme depanatorul sau sa mearga la curs de specializare.
Trebuie adus de la casa de asigurari cum ca e coasigurat, bine il poaate gasi si in pc dar in ro birocratia e mare, card de sanatatate are? ca din cate stiu eu doar cu el se lucreaza
„La CAS nu mi-au dat nici o hartie, chitanta ceva, mi-au zis ca toate informatiile acelea vor fi introduse in cardul de sanatate al tatei." - da are card tata. Zicea tata, ca i-au zis asistentele (sunt curios cat de informate sunt), ca are nevoie de la locul meu de munca (Kaufland) o adeverinta prin care se arata ca tata a fost co-asigurat de mine la CAS. Eu nu sunt in dubii ca Kaufland are acces la informatiile astea de la CAS, oricum sun maine acolo sa intreb. Poate e vorba de o adeverinta cum ca sunt angajat acolo cu carte de munca si asigurare. Asa oribil e sa ai de a face cu statul si prostii de acte, cum ziceai si tu, birocratie mare.
Man in card apare orice informatie in maxim 24 de ore
„in card apare orice informatie in maxim 24 de ore" - la CAS au zis ca in 10 minute dupa ce o introduc.
„firma la care esti angajat n-are cum sti daca tatal tau, care nu lucreaza le ei, este sau nu coasigurat." - asa mi se pare si mie logic.
Cred ca solutia cea mai buna e sa merg la spital, si sa ii pun sa vorbeasca cei de acolo prin telefon cu CAS. Inainte insa, o sa sun la Kaufland totusi, sa nu se zica ca nu am incercat.
S-a rezolvat. Asa habarnisti sunt oamenii aia care lucreaza acolo in spital. Am dus o adeverinta cum ca sunt angajat la Kaufland, si prin urmare, asigurat medical. Femeia aia a luat-o, m-a intrebat daca are legatura cu tata, eu zic „da, da!" dupa verifica cardul de sanatate si zice „e in regula!". Vai si amar, nici macar nu si-au dat seama despre ce e vorba in adeverinta adusa de mine. In fine, bine ca am scapat. Multumesc tuturor de raspunsuri!