Întrebare recomandată | Feri a întrebat:

Tocmai ce am intrat in concediu medical deoarece am suferit o interventie chirurgicala la ligamentele mainii drepte, am primit de la spital concediu medical de pe data de 01.12. 2015 pana pe data de 21.12. 2015. problema este eu aveam contract pe o perioada de 3 luni care mi-a expirat chiar pe data de 30.11. 2015, iar angajatorul meu nu a vrut sa mai prelungeasca contractul decat de la data de 21.12. 2015, adica chiar de cand termin concediul medical, si mi-au spus sa ma duc cu acel medical la casa de asigurari si ca ei or sa imi explice mai departe, urmand ca tot CNAS sa imi plateasca venitul pe luna Decembrie cat timp sunt in medical. Intrebarea mea este : poate CNAS sa imi plateasca vreun venit sau indemnizatie?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 158/2005, privind concediile medicale, cu md. si compl. ulterioare, ai dreptul la indemnizatie, deoarece ai stagiul de cel putin o luna anterior concediului medical si acesta va fi platit de Casa de Asigurari de Sanatate. Depune certificatul medical la acest organ.

| xxCargoXXII a răspuns:

De obicei foarte rar, dar roaga-te sa ti-l plateasca...