Nu se poate obtine permisul de categoria B de la 17 ani, doar de la 18 ani.
Nici elevii de la scolile cu profil auto nu-l pot obtine, ei au doar posibilitatea de a incepe scoala de conducere auto de la 17 ani.
In sensul celor aratate sunt prevederile prevederile art.29, alin.4 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Pot efectua cursurile practice de învăţare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice şi persoanele care nu au încă vârsta minima prevăzută de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacă urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei."
De asemenea conform art.20 din OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;"
Salut eu am 17 jumate si mam interseat poti da de permis la 17 ani si 10 luni adica inainte cu 2 luni sa inplinesti 18 ani dar iti recomand ce mea recomandat si mie instructorul.sa te inscri la scoala de sofer inainte cu o luna sa faci 18 fiindca scoala dureaza o luna asa cand inplinesti 18 si daca ai trecut testul auto iti iei permisul
Te ai informat prost... examenele le poti da abia dupa ce ai implinit 18 ani, doar scoala o poti incepe la 17 ani si 9 luni
FreddieM întreabă: