anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU, am 18 ani si as dori sa ma apuc de un side-hustle vara asta si in timpul facultatii, ma gandeam sa incep sa fac freelancing pe partea de web si pentesting dar si marketing afiliat, am o nedumerire, daca incep sa fac venit serios cum ar trebuie sa procedez. Am vazut unele pareri cum ca trebuie la inceput sa infiintezi un PFA, SRL sau sa faci declaratie unica in fiecare an, deci, cum trebuie procedat pentru a nu-mi pune fiscul pe cap? Am nevoie de o explicatie mai prompta de la cineva din domeniu

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Intai sa incepi sa castigi si apoi iti poti face PFA, sa vezi daca esti in care sa iei proiecte si daca faci ceva bani din ele.

| goguPatent a răspuns:

Esti sigur in primul rand ca pana la vara ai sa ai atat de multa experienta incat sa faci atat de multi bani din ce zici tu acolo? Nu de alta de marketing afiliat presupune ani si ani de munca, ca sa nu mai zic de pentesting.

Ca sa ti raspund rapid la intrebare, da orice forma de venit trebuie fiscalizata. Si daca e o forma recurenta atunci ai nevoie de un SRL sau un PFA. Care din ele le alegi tine de cum vor evolua veniturile tale. Microintreprinderea e cea mai profitabila probabil

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns (pentru goguPatent):

In primul rand, stiu ca nu o sa fac cine stie ce bani la inceput dar am vrut sa pun intrebarea ca sa stiu la ce ma astept in viitor, si da, ma ocup cu partea de pentesting din 2017 dar am facut-o doar in spirit civic laughing cand am spus de pentesting ma refeream la programele de tip bug-bounty care ofera recompense si cum se procedeaza in cazul in care incepi sa dai de cascaval gros