Dupa cate stiu eu,nu! Te poti inscrie la somaj,dupa ce ai terminat clasa a XII-a. Apoi,daca doresti(si eu te sfatuiesc sa accepti),poti face un curs de calificare(poti alege din mai multe cursuri,care iti place).In urma cursului,capeti o diploma,care ti-ar putea fi de folos.
Daca nu accepti sa faci cursurile,ma gandesc ca,s-ar putea sa nu mai primesti.Dar nu este sigur,ceea ce gandesc eu.
Te poti interesa,dar eu te sfatuiesc,inca o data, sa le faci! Macar te mai luminezi la minte, mai cunosti oameni noi si daca esti si bun, poate prinzi si un serviciu bun, in urma calificarii primite.
Salut.
Daca se gasesc cursuri in domeniul tau automat trebuie sa le faci. Dar mai este o faza. Poti merge la respectiva firma si sa ii rogi sa iti dea o adeverinta ca sa zic asa ..in care sa specifice ca nu esti apt pentru aceasta munca si nu detii experienta necesara.
Tu la ce intrebare ai raspuns?
Cursurile se fac in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.Acolo,in urma unor cursuri(oricare, nu depide de ce liceu a terminat si ce calificare are), capata o diploma.
Ce sa caute "la o firma"? Pentru care munca sa fie apt?
La somaj, daca sunt cursuri sau locuri de munca. La asta m-am referit. Si eu m-am referit daca exista loc de munca pe specializarea ta disponibil automat esti trimis acolo. Daca consideri ca nu te descurci poti face cursuri. Dar odata ce exista loc de munca pentru specializarea ta nu poti lua somaj. Eu la fel am patit!
La Fortele de Munca...sunt mereu locuri de munca! La somaj...se fac acele cursuri,diferite,de unde poti alege sa faci pe care il doresti. Poti sa termini un anumit liceu,sau facultate si sa faci alt curs.
Ti se poate oferi un loc de munca,daca este disponibil undeva, dar daca esti refuzat, pe motiv ca esti nepriceput, poti sa te inscrii la somaj, poti sa faci orice curs doresti.
anonim_4396 întreabă:
Classiffied întreabă: