| AlinTanase a întrebat:

Salut, TPU!
Am auzit ca de anul viitor va fi o lege cu privinta la platirea unor taxe pentru trotinete electrice, ideea e ca nu gasesc nimic despre asta. Deci este adevarat?

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-am auzit de o asemenea lege si nu cred ca o sa fie, avand in vedere ca nici pentru biciclete nu se platesc taxe.
De unde ai auzit?

| AlinTanase explică (pentru Ioandelasal):

De la un amic, si el avand o trotineta electrica

| Ioandelasal a răspuns (pentru AlinTanase):

Cred ca sunt doar povesti, cam ca povestea cu studiile necesare obtinerii permisului de conducere.

| darrio2007 a răspuns:

Doar ai auzit de la un neinformat. Daca nu ai gasit nimic referitor la asa ceva, inseamna ca nu va fi. Cel putin deocamdata.

| Simpatic a răspuns:

Nu am auzit de nicio taxa inca, dar in opinia mea de sofer aceste trotinete atunci cand se circula cu ele pe drumuri publice ar fi trebuit sa fie "manuite" doar de soferi cu categoria B

Pe de alta parte o alta prostie ENORMA a legiuitorului este ca Cadrul general pentru circulația trotinetelor electrice, stabilit de OUG 13/2020, prevede că acestea pot fi conduse doar de cei care au cel puțin 14 ani, iar tinerii care nu au împlinit încă 16 ani trebuie să poarte cască de protecție.
Asta inseamna ca cel care este pe trotineta are peste 16 ani numai este obligat sa poarte casca? de parca caderea este diferita sau cum?

Pentru toti care va prostiti cu aceste chestii si ingreunati traficul ar fi bine sa cititi cum sa le conduceti si pe unde!
https://avocatnet.ro/......abile.html

| AlinTanase explică (pentru Simpatic):

You took it personal man.

| Simpatic a răspuns (pentru AlinTanase):

Nu e vorba de asta, nu as vrea sa pun viata in pericol a cuiva care nu cunoaste regulile de circulatie, in speta copii de 12-16 ani care nu au nicio treaba cu legislatia rutiera
Conduc pe drumurile publice ar trebui sa aiba cel putin curs ceva de legislatie rutiera, daca nu legiuitorul ar trebui sa intrezica celor sub 18 ani accesul la trotinete, iar incepand cu 18 ani sa fie necesar permis categoria B, doar asa poti intelege regulile de circulatie crede-ma...dar si un curs absolvit de legislatie rutiera ar putea fi foarte ajutator pentru manuitorii de trotinete

Eu sunt fan masini, am permis de ceva ani, si eu am gresit de multe ori e adevarat, dar vad copii pe carosabil si nu mi se pare treaba buna
Stiu ca trotinetele le iau si adultii, multi se duc la serviciu cu ele

Acum ce sa zic soferii din Romania sunt majoritar marlani, taie calea, cred ca strada e a lu ma-sa, trotinetele mai lipseau, ei oricum nu respecta alti participanti la trafic daca esti cu trotineta esti din start in pericol fata de melteanul cu hAUDIfa care miroase a 500.000 km basina facuti in Franta, normal ca ala iti va taia calea sau te va hartui pe sosea!
Aproape ca nu este saptamana in care sa nu o comita unul grav in fata mea si vorba aia pot oricand sa ii trag una cu botul masinii si sa-l arunc in sant, dapai daca esti pe trotineta...nu ai frate in Romania nicio siguranta

Si eu am bani de motocicleta sport smechera sau trotineta electrica buna dar nu imi iau pentru ca vad atatea in trafic

| Silviullet a răspuns (pentru Simpatic):

Cu masinile ingreunezi traficu happy

| Simpatic a răspuns (pentru Silviullet):

Asa si? sa se faca o lege care sa numai permita la toti meltenii de la oras sa aiba cate 3 harburi care insumate nu valoreaza nici 5000 de euro si sa vezi atunci trafic liber si locuri de parcare
In opinia mea a avea masina ar trebui sa fie un privilegiu nu un drept pentru ca marlanoilor li s-a urcat la cap, parcheaza cum vor si masini de pe unde apuca de Bulgaria, de Anglia etc si platesc taxe si asigurari in mortii mami lor!
cand vom avea o tara condusa de oameni integri si competenti nu de palugi proaste de 2 metri si de generali de armata, o sa avem si civilizatie

| Simpatic a răspuns:

Nu cred ca se va impune vreo lege pentru o trotineta care oricum este ecologica.
Este posibil ceva sa se impuna niste taxe in plus pentru cei care ofera spre inchiriere trotinete, dar aceia oricum sunt platitori de taxe.
Zic si eu asa intuitiv din capul meu, ca si taxa nu vad ce sa se impuna si de ce.

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

Scarbele astea o sa ne puna taxe si la biciclete, nu stiu cum sa isi umple buzunarele mai repede

| mi25 a răspuns (pentru cruceLaGatDunhillLaBot):

Stii ca la inceputurile folosirii bicicletelor era aceasta taxa? Ce scarbe erau aceia!laughing

| AlinTanase explică:

Mda. ce pot sa zic, las-o balta