| Ajutor324 a întrebat:

Am avut un incident cu niște persoane de etnie romă in data de 10 August, am fost la poliție in aceeași seara și am dat declarația și mi-au spus sa aduc un certificat Medico legal. Aveți idee care este termenul limită? Mulțumesc!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Certificatul medico legal trebuia scos in primele 24 de ore, cand se putea vedea si constata pielea lovita, sangerarea, lovitura, oasele rupte samd
Acum, dupa 10 zile nu se mai vede nimic si nici nu mai poti scoate certificat medical.
Daca ai fost in spital in perioada asta, din cauza traumelor sau batailor, atunci poti cere medicului care te-a internat, sa-ti elibereze un certificat medico-legal cu specificarea internarii.

| mihai69 a răspuns:

Nu e un termen limită explicit - dar e bine să mergi la medicul legist cât timp mai sunt semne pe care să le constate. De asemenea, să ai la tine toate rezultatele unor eventuale consultații medicale anteriooare.
Te poate ajuta mult ceea ce scrie aici: http://www.legmed.ro/? doc=1237736381
===
@anablondina = certificat medico-legal poate elibera *NUMAI* un medic legist, nu se eliberează în spital. NU există termen de 24 de ore (decât în imaginația ta!).

| xerxes1 a răspuns:

Data viitoare o sa-ti ceara un certificat de deces.
Astia au ramas in urma ca pe vremea comunistilor.
In functie de cate zile stai in spital decid daca sa le dea sau nu amenda pe care oricum n-o vor plati niciodata.