anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU, am făcut o casa în curte la taicamiu pe care el o sa o treacă prin act de vânzare pe numele meu, o fac alături de logodnica de acum și după o buna perioada de timp 5 10 ani as vrea sa o includ și pe ea cumva în act sa aibă o siguranță că nu o da nimeni afara, cum pot sa procedez?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai dupa ce este proprietatea ta este usor, mergi la notar si se face imediat sa fie coproprietar pe casa si teren. Daca nu detii terenul atunci imi pare rau sa iti spun dar e o mare prostie

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este foarte simplu, ii donezi o parte din casa, probabil jumatate, dar se poate si o cota mai mica.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ai făcut-o tu, de ce să ți-o vândă tatăl ție?
Dacă va fi propietatea ta, poți face așa.
Dacă te căsătorești cu logodnica ta, ea va deveni copropietară. Pentru siguranță atunci în baza contractului de căsătorie o poți trece în CF ca copropietar împreună cu tine.
Dacă nu te căsătorești, poți face act de vânzare către ea a 50% din casă. Dar pentru asta, un notar conștiincios va solicita ca actul de vânzare să nu fie fictiv iar logodnica să îți dea banii.

| darrio2007 a răspuns:

Ca sa ai siguranta tu, mai bine nu o include. Nu poti sti, dupa casatorie, in cazul unui divort, ce se va intampla.