Nu este nici o problema, daca stai la varul tau poti spune ca esti "din zona", chiar daca nu te-ai nascut si nu ai domiciliul acolo.
Asemenea verificari se fac noaptea pentru ca sunt raportate uneori hotii, spargeri, violuri si cei prinsi noaptea li se iau detaliile si sunt primii investigati in caz de hotie, viol in zona repsectiva.
In orice caz, ar trebui sa stii la 21 de ani, ca ai obligatia sa poti un act de identitate la tine!
Sa te linistesti pentru ce daca nu ai comis nicio infractiune sau contraventie
Deci tu lucrezi in security si nu ai acte de identitate la tine? Ne ducem pe p*&a, e clar...
Am iesit sa-mi cumpar ceva alimente, nici nu aveam unde sa imi bag portofelul, aveam doar banii si cardul. Cand plec la munca ori undeva mai departe le am cu mine, stai linistit.
Uite, sugestie - telefonul il aveai la tine? Presupun ca da. Fa o poza buletinului si tine-o pe telefon. Le arati aia si o sa fie in regula, sanse minime sa comenteze. P.S. Cum naiba te imbraci de nu ai unde sa iti bagi portofelul?
Acum ca e cald nu merg cu geaca pe mine sa transpir tot, cand este racoare si imi permit sa o port, am unde sa-l tin. Insa la blugi, nu am unde sa-l tin, am buzunarele mici in comparatie cu marimea lui. Cand plec pe undeva mai departe ori la munca, am ghiozdan, il tin acolo. Tot am zis sa caut un portofel subitre si mic ca sa incapa.
Oricum, mersi de sfat. O sa fac o poza sa o am.
Borseta! Merge si daca esti in pantaloni scurti si fara nimic in rest, la plaja.
Nu te poate legitima nimeni fără motiv (rezonabil), cu atât mai puțin să te percheziționeze. Acei polițiști sunt lipsiți de profesionalism, tipic țărișoarei.
Uite aici explicat mai bine: https://www.youtube.com/watch?v=h4zmAYL0i-M
Nu există nici-un motiv întemeiat și rezonabil pentru care ești legitimat pe stradă fără să pari suspect și fără să săvârșești vreo faptă. E modul lor de a scăpa de plictiseală.
Debusolat sau nu ai niște drepturi. Ei ți-au provocat o stare de temere fără niciun motiv, dacă nu era acolo un eveniment important cu hotărâre emisă în baza unei legi, nu au dreptul să te legitimeze.
Sfatul meu este să nu vă lăsați călcați în picioare de niște oameni în hainele statului, refuzați legitimarea și plecați imediat de acolo.
Din moment ce nu ai comis nicio infracțiune și te-au lăsat să pleci liniștit, poți să te relaxezi. Nu este ilegal să mergi pe stradă.
Poliția locală? S-au dat jos din mașină 3 polițiști locali?
Nu ține povestea ta că ăia nu au treabă cu ce ai spus - un politist mi-a pus si el mana pe buzunare sa verifice, mi-au dat gluga jos sa ma vada mai bine probabil
Au dreptul să facă dar numai în anumite condiții.
Stai, nu inteleg ce vrei sa spui, la ce poveste te referi? Eu am scos ce aveam in buzunare, niste bani si cardul de calatorii dupa care el a pipait buzunarele, in rest aveam un hanorac si gluga pe cap. Aparent nu mai pot tine nici gluga pe cap.
Poliția în București e de 2 feluri
- Poliția națională - cei care aparțin de MI
- Poliția locală - cei care aparțin de primăriile de sector
E cam mare diferența între ei.
Deci - erau polițiști locali sau polițiști de la poliția națională?
Pe masina scria "Politia Locala"
Mi-au zis sa nu ma sperii, ca este doar un conrol de rutina. Am vazut ca erau prin mai multe zone.
Vezi că în București când vezi mașini pe care scrie Poliția Locală ăia sunt angajați la primărie și se ocupă cu dat amenzi la mașinile parcate aiurea.
Nu opresc oameni pe stradă să îi legitimeze și să îi percheziționeze.
Ei pot să facă asta dar doar în anumite condiții.
Dacă erau de la Poliția Locală poți să stai liniștit că ei nu au bază de date ca să verifice pe cineva după nume sau CNP.
Doar după CNP se verifică o persoană care nu are acte la el dar Poliția Locală nu poate face asta.
Sper ca nu am confundat numele, dar totusi stiu ca am vazut "Politia locala", oricum deja eram emotionat, si eram atent la ei. Indiferent, am cazierul gol, lucrez tot in "securitate" ca dispecer, chiar le-am mentionat si asta, ca prin mereu hoti pe camere, au spus ca este bine ca stiu "despre ce e vorba". Pot verifica ce doresc ei.
Nu te verifică nimeni nici dacă era poliția națională.
Dacă te-au oprit și ai spus că sunt 3 și nu 2 ei făceau practică.
Adică unul din ei învață cum se face - Oprirea și legitimarea unei persoane.
Tu ai fost modelul pe care unul din ei a făcut ce a învățat în școală și făcea cu un coleg de al lui.
Pe stradă trebuie să oprească oameni ca să nu mai aibă emoții.
Merge cu alții sau merge cu unul vechi și vede cum se face normal pe stradă.
Cam asta au făcut ei dacă spui că erau 3.