Conform prevederilor OM se poate plati jumatate din amenda stabilita in termen de maximum 15 zile de la primirea procesului-verbal de contraventie. Daca amenda stabilita este de 2.000 lei atunci poti plati 1.000 lei, daca o platesti in 15 zile.
In 15 zile poti plati 50% (jumatate) din AMENDA PRIMITA, nu din minimul amenzii (cum era initial).
Mininul amnezii e 2000 si poti plati jumatate adica 1000lei in 15 zile de cand ai primit procesul verbal
Daca a luat-o acu vreo 3 saptamani si i-a venit acum, plateste 50 lei
Pe procesul prietenului meu scrie ca minimul amenzii este de 50 de lei eu Inca nu l am ridicat de la posta si ma Mai repet ca am luat amenda pe ordonanta 3 deci atunci minmul amenzii era 50 de lei acum eu va intreb DACA Mai Aman sa ridic procesul verbal de la posta atunci o sa de aplice termenul de 15 zile in care trebuie sa platesc 50 de lei?
A venit la posta dar Inca nu m-am dus sa o platesc asta vreau sa stii DACA eu nu semnez ca am primiti amenda o Mai pot amana pentru 1 Luna sau puna cand vine la usa, si vreau sa stiu DACA atunci pot plati 50 de lei
15 zile curg din ziua in care ai primit instiintarea
Vezi ca s-ar putea sa se anuleze toate amenzile si cei care au platit sa si recupereze banii deoarece legea nu era in concordanta cu veniturile populatiei cauta pe net